Adventskalender – 16 december

We zijn alweer halverwege december. En je weet wat ze zeggen van december: Het is de duurste maand van het jaar.

Kerstpakketten voor je medewerkers, kerstcadeautjes voor je klanten, speciale marketingcampagnes zodat jij jouw omzetdoel nog gaat behalen enz……het geld vliegt eruit.

Daarom deel ik vandaag een aantal tips die er voor zorgen dat jij snel weer meer dan genoeg geld op je zakelijke rekening hebt staan.

 

Richt je op zaken die inkomen genereren

Als ondernemer heb je altijd 100 en 1 dingen te doen. Ze lijken allemaal belangrijk, maar als je krap bij kas zit, is er maar 1 soort activiteit waar jij je op moet richten. Namelijk de acties waarmee je geld verdient. Zorg er dus voor dat je elke dag acties onderneemt die klanten op kunnen leveren. Het opschonen van je website moet maar even wachten, klanten (en dus omzet) heb je nu nodig!

 

Check je facturen

Zijn er nog facturen die open staan of heb je er nog een aantal niet verstuurd? Ga daar dan vandaag meteen achteraan. Zorg er ook voor dat de betalingstermijn niet te lang is, anders duurt het veel te lang voordat jij je geld hebt.

 

Hussle

Werk je mooie kontje eraf om jezelf overal zichtbaar te maken en jouw aanbod te doen. Ga netwerken, deel in FB-groepen, reageer op Insta of Linkedin, pin op Pinterest….zorg dat ze niet om je heen kunnen. Als jij veel acties onderneemt, komt er altijd een reactie. En die leveren over het algemeen geld op.

 

Check je uitgaven

Een open deur misschien, maar wanneer het saldo op jouw bankrekening erg laag wordt, is dat het ideale moment om jouw uitgaven eens onder de loep te nemen. Je weet natuurlijk best wel dat je hierop moet letten, maar zo lang er geen problemen zijn is dit nou typisch zo’n klusje wat blijft liggen. Mooi moment om dat nu eens op te pakken. Welke uitgaven kun je schrappen en waar kun je op besparen? Zeg abonnementen op, stap over naar een goedkoper telefoonabonnement of stel die VA nog even uit.

 

Denk niet in tekorten

Wanneer je krap bij kas zit is het makkelijk om daar steeds op te focussen. Er is immers niet genoeg geld. Maar doordat je steeds denkt in tekorten creëer je over het algemeen alleen maar meer tekorten. Simpelweg omdat je geen oog hebt voor alle mogelijkheden die er zijn. Wees je hiervan bewust. Focus op alles wat er nog wel is en wees daar dankbaar voor. Hierdoor kom je in een hele andere mindset. Eentje die er wel voor gaat zorgen dat er meer inkomen gaat komen.

 

Je kunt ervoor kiezen om 1 van deze 5 acties eruit te pikken, maar weet dat het het krachtigst is als je ze allemaal toepast. Dan ben je des te sneller uit de financiële stress en kun jij weer lekker alles doen waar jij zin in hebt.

Loading...