Adventskalender – 7 december

7 december alweer…….hoog tijd om eens te kijken hoe jij financieel nog het meeste uit het jaar kunt halen. En om dat te doen heb ik vandaag een aantal financiële eindejaarstips speciaal voor ondernemers.

 

1) Blijf in actie

De eerste en allerbelangrijkste is dat er nog steeds tijd is om een vette omzet te scoren. Veel ondernemers laten het halverwege december een beetje zitten met alle marketingacties, want de kerstvakantie komt eraan en dan is het jaar toch al voorbij. Superzonde!
Er is nog hartstikke veel mogelijk in de laatste weken van het jaar. En zeker als jij jouw financiële doelen nog niet behaald hebt, is het een must om nog niet op te geven.
Dus blijf in de actiemodus en laat die omzet nog even flink binnenkomen.

 

2) Werk je administratie bij

Zorg dat je weet hoe je er financieel voorstaat met jouw bedrijf. Dat doe je het beste door ervoor te zorgen dat jouw administratie is bijgewerkt. Zorg dat je goed overzicht hebt over alle inkomende en uitgaande facturen. Dan weet je precies hoeveel omzet en winst jij al gedraaid hebt. En dat is niet alleen handig zodat je zelf weet hoe je ervoor staat. Je kunt nu ook snel zien wat jij nog te doen hebt om maximaal te profiteren van alle belastingvoordeeltjes die er zijn voor ondernemers. En dat zijn er nog best wel wat. Ik zal ze even voor je op een rijtje zetten:

 

  • Urencriterium

Als ondernemer heb je recht op een aantal ondernemersaftrekposten. Superfijn, want dat betekent dat je een groter bedrag van jouw winst zelf mag houden. Maar wist je ook dat je pas recht hebt op deze aftrekposten als je dit jaar minimaal 1225 uren besteed hebt aan jouw bedrijf? Daarom is het zo belangrijk dat jij jouw uren bijhoudt door het jaar heen. Blijkt nu dat je nog net niet genoeg uren hebt gewerkt dit jaar? Dan kan het slim zijn om toch nog een paar extra daagjes te werken. De aftrekpost kan wel oplopen tot een bedrag van bijna €7.000, dus die paar extra uurtjes zouden wel eens jouw best betaalde uren van het jaar kunnen zijn.

 

  • Investeringsvoordeel

Heb jij dit jaar veel geïnvesteerd in duurzame goederen binnen jouw bedrijf? Dat zou je zomaar eens recht kunnen hebben op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hierbij krijg je van de belastingdienst een extra aftrekposten die je in mag zetten wanneer je jouw aangifte doet. Daardoor betaal je minder belasting en zo betaalt de belastingdienst eigenlijk een gedeelte van jouw investering terug. Nu klinkt het als kleine ondernemer misschien als een ver van je bed show, maar je hebt al recht op de KIA wanneer jij meer dan €2.600 investeert. Het gaat hier wel alleen om duurzame goederen, dit zijn producten die je langere tijd gebruikt zoals bijvoorbeeld een computer, telefoon of machine. Een opleiding of coaching is een dienst en geen product en valt hier dus helaas niet onder. Al is het natuurlijk wel altijd een goede investering in jouw bedrijf 😉

Is het nu zo dat je wel geïnvesteerd hebt, maar heb je het drempelbedrag van €2.600 nog niet gehaald? Dan kan het slim zijn om nog 1 extra investering te doen, waardoor je wel over de drempel gaat en recht krijgt op die extra aftrekpost. Hierdoor zou het zomaar zo kunnen zijn dat de belastingdienst deze investering voor jou betaalt.

 

  • Winst verlagen

Hoe minder winst jij maakt hoe minder belasting jij moet betalen, dat weet je vast wel. Nou betekent dat ook dat jij zelf minder verdient aan jouw bedrijf, dus koste wat het kost zorgen dat jij weinig winst maakt zodat je niks hoeft af te dragen is niet echt slim. Je ontvangt dan namelijk zelf ook bijna geen salaris.

Maar…..in sommige gevallen kan het wel slim zijn om nog dit jaar wat extra kosten te maken. Stel dat je dit jaar goed gedraaid hebt en je belasting moet gaan betalen. Dat betekent dat van elke extra euro die je verdient je nu zo’n 40% af moet dragen aan de belastingdienst. Maar andersom geldt dit ook. Elke kost die je maakt zorgt ervoor dat jouw winst verlaagd wordt en bespaart je dus zo’n 40% aan belasting die je niet af hoeft te dragen. Mocht je nu een aantal zaken hebben waar je graag nog in zou willen investeren dan kan nu het juiste moment zijn. Je weet dan namelijk zeker dat de belastingdienst nu 40% voor zijn rekening neemt. Volgend jaar moet je nog maar afwachten of je genoeg winst gaat maken, dus doorschuiven naar volgend jaar is niet altijd slim. Dus kijk je al een tijdje met een schuin oog naar een bepaalde training, laptop of coach? Dan zou dit zomaar het beste moment kunnen zijn.

Zo zie je maar er is nog behoorlijk wat mogelijk in deze laatste weken. Doe er je voordeel mee en zorg dat jij het jaar nog even afsluit met een bang.

Enne…..
Mocht je besluiten om nog dit jaar te investeren in mijn Money Club of Money Making Moves programma om zo dubbel financieel voordeel te behalen, dan hoor ik het natuurlijk graag 😊

 

Loading...