Het is alweer eind januari en dat betekent dat het tijd is om de laatste BTW-aangifte over 2018 in te dienen. Wist je dat hier nog wat voordeeltjes te behalen zijn?

Dat is dus extra geld dat jij kunt verdienen zonder dat je hiervoor nieuwe klanten hoeft te maken!

Snel even lezen dus. En wie weet krijg jij straks een mooi bedrag gestort van de belastingdienst. 😊

Kleine ondernemersregeling (KOR)
Ondernemers met weinig winst moeten ook weinig BTW afdragen bij de BTW-aangifte. Daardoor kunnen zij vaak profiteren van de KOR (kleine ondernemers regeling).

Deze houdt in dat wanneer jij minder dan €1345 aan BTW moet afdragen in een belastingjaar, je de BTW helemaal zelf mag houden. Bij een bedrag tussen de €1345 en €1883 mag je een gedeelte zelf houden. Hoeveel dit is ligt aan de hoogte van het bedrag. Op de site van de belastingdienst kun je de berekening hiervoor vinden.

Misschien heb jij bij jouw eerdere BTW-aangiftes al een bedrag aan BTW afgedragen, maar blijkt nu dat je recht hebt op de KOR. Dan mag je de al door jouw betaalde BTW terugvragen. Je krijgt dan in 1 keer alles weer teruggestort door de belastingdienst. Hoe fijn is dat?!

Oninbare vorderingen

Het is vervelend, maar het gebeurt: Klanten die hun rekeningen niet betalen. En dubbel vervelend, de BTW die op die factuur stond heb jij waarschijnlijk al bij een eerdere aangifte moeten afdragen. Blijkt de factuur nu echt oninbaar te zijn, dan kun je deze BTW gelukkig wel weer terugkrijgen. Op het moment dat je aan kunt tonen dat een klant echt niet gaat betalen OF als de klant na 1 jaar nog niet betaald heeft, kun je bij de belastingdienst een verzoek indienen om de BTW terug te krijgen. Check dus even goed of er onbetaalde facturen waren in 2018 waarvan je zeker weet dat de klant deze niet meer gaat betalen. En vraag de BTW hierover terug!

Privé-uitgaven
Het kan zo zijn dat jij zakelijk gebruikt maakt van dingen die jij privé betaalt. Zoals bijvoorbeeld jouw mobiele telefoon of je internetabonnement. Dan mag je een gedeelte van deze kosten opvoeren als zakelijke kosten. Dus mocht je jouw internetabonnement thuis voor de helft zakelijk en de helft privé gebruiken, dan mag je ook de helft van jouw kosten hiervoor op rekening van jouw bedrijf zetten. EN heel fijn, je krijgt over dit zakelijke deel ook de betaalde BTW terug. Heb jij in 2018 zakelijk gebruik gemaakt van privé zaken? Vergeet dan niet in deze laatste aangifte om hiervan ook de BTW terug te vragen.

Ik hoop je met deze tips weer wat geld bespaart te hebben. En doe jij jouw aangifte niet zelf? Geef dan aan jouw boekhouder door voor welk voordeeltje jij in aanmerking denkt te komen. Dan kan hij/zij het voor je meenemen.

Nog een laatste tip:
Het is wellicht een open deur, maar dit is de nummer 1 gemaakte fout door ondernemers bij de BTW-aangifte. Stuur hem op tijd in!En zorg dat het eventuele bedrag dat jij moet betalen op tijd op de rekening van de belastingdienst staat. De belastingdienst is erg streng met de termijnen. Dien je de aangifte 1 minuut te laat in, dan krijg je al het stempel ‘te laat’ en dat kan je een behoorlijke boete opleveren. Zorg dat jou dit niet overkomt, want dat is echt zonde van je geld!

Veel succes met jouw aangifte!

Vul vandaag nog mijn GRATIS inkomensplanner in en zie in 1 oogopslag welke acties jij moet nemen om van 2019 jouw beste jaar ooit te maken
Share This