Waar liggen jouw kansen deze zomer?

Dit jaar gingen we het echt doen: naast onze jaarlijkse kampeervakantie in Zeeland (ja, ik ben zo’n muts die al haar hele leven naar dezelfde camping gaat in de zomer 😉) zouden we nu echt ook nog 1 of 2 weken naar het buitenland gaan. Nieuwe indrukken opdoen, mooi weer, andere taal, anders eten…..we hadden er helemaal zin in.

We hadden ook allerlei plannen, maar nog niks geboekt. Tijd zat nog. En toen kwam corona…..Onze meivakantie naar Parijs en Disneyland kon niet doorgaan. Dus die werd verschoven naar de zomervakantie. Was dat meteen geregeld.

Deze week zouden we in Frankrijk zijn. Maar we hebben besloten het toch te annuleren. Met een mondkapje op door Disneyland zonder parade en vuurwerkshow vinden we toch niet zo magisch. En dus relaxen we in de achtertuin en gaan we dagjes weg. Ook helemaal leuk. Maar anders….

En ik denk dat een soortgelijk scenario bij heel veel Nederlanders nu speelt. Er waren allemaal plannen, er waren zelfs al vakanties geboekt en nu gaat het niet door.
En hoe jammer dat ook is voor de mensen die het betreft, het geeft voor jou als ondernemer ook veel kansen. Al die mensen die opeens tijd en geld over hebben, omdat de vakantie niet doorgaat. Dat is stiekem voor ons als ondernemers heel erg fijn. Elk nadeel heeft z’n voordeel.

Als je het dus eens omdraait. Als je deze zomer eens kijkt naar alles wat er WEL kan. Welke kansen liggen er dan voor jouw bedrijf?

  • Heeft jouw klant dan opeens tijd en geld om jouw training eindelijk te volgen?
  • Kopen ze jouw producten juist extra veel, omdat ze nu tijd en geld hebben om die ene klus in huis eens af te maken?
  • Hebben ze nu extra behoefte aan luxeproducten om zichzelf eens te verwennen?
  • Gaan ze meer leuke dingen doen en bied jij die aan?

Hoe kan jij op deze kansen inspelen? Denk hier eens over na. Gebruik dit in jouw marketing en je zult zien dat er echt meer verkocht wordt.

En van dat extra geld dat jij deze zomer verdient, kun je dan straks (als corona achter de rug is) lekker op vakantie 😊

Welke kansen zie jij voor jouw bedrijf? Ik ben benieuwd! Deel het vooral door mij een mailtje terug te sturen.

Anderen bekeken ook

Hoe kun je vrij nemen als ondernemer zonder omzet te verliezen?
Zo ga je goed verdienen in de zomer
Doe de zomercheck
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!