Hier kan ik echt boos om worden

Op social media wemelt het ervan: business coaches die het enorm goed voor elkaar lijken te hebben:

– Tijdens mijn vakantie in Ibiza kwamen er elke dag orders binnen
– Ik werk maar 10 uur per week en verdien meer dan €10.000 per maand
– Toen ik terugkwam van vakantie bleek ik €20.000 verdiend te hebben

En natuurlijk willen ze jou graag hun geheime formule vertellen, zodat jij dit ook kunt bereiken. Daarvoor moet je natuurlijk wel hun training kopen van een paar duizend euro.

 

Boos word ik ervan

 

Los van de vraag of deze successen wel allemaal echt waar zijn, vind ik het pure misleiding dat ze jou dit aanbieden.

Want tuurlijk wil jij dit ook. Je zou wel gek zijn als je dit niet zou willen. Dus stappen ondernemers massaal in in deze trainingen.

 

Om er vervolgens weer net zo hard gedesillusioneerd (en een paar duizend euro lichter) uit te stappen

 

Want wat ze er niet bij vertellen is dat het eerst een hele tijd heel hard werken is voordat je dit kunt bereiken. Een succesvol bedrijf opzetten kost tijd, moeite en geld. Het is veel proberen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Totdat je weet wat voor jou werkt. En natuurlijk kun je jezelf veel tijd besparen door een goede coach in de arm te nemen die jou kan vertellen welke strategie het beste werkt. Maar dan nog moet jij het zelf doen. En dat lukt je nou eenmaal niet in 4 uur per week.

En nee….het is geen jaloezie. Ik kan me echt oprecht kwaad maken als ik weer de zoveelste FB-advertentie voorbij zie komen van een ondernemer op een strandbedje met een laptop. En niet omdat ik ze deze lifestyle niet gun. Sterker nog, ik hoop hem ook te bereiken. Maar omdat ze bewust een droombeeld verkopen aan ondernemers, waarvan ze zelf ook weten dat dit niet haalbaar is in de tijd dat hun programma loopt. Hiermee financieren ze zelf hun luxe lifestyle, maar helpen ze de ondernemer niet verder.

 

Er is geen gouden pil, magische formule of super strategie die je in kunt zetten zodat jouw bedrijf een instant hit is.

 

Al doe zogenaamde ‘overnight successen’ zijn helemaal niet overnight ontstaan. Die ondernemers zijn vaak al jaren bezig. Alleen…..toen kende jij ze nog niet. En na jaren van hard werk, hebben zij nu een bedrijf staan waarbij het allemaal makkelijker gaat.

Dat een bedrijf opbouwen bloed, zweet en tranen kost is misschien geen sexy verhaal. Geen goede marketingcampagne. Maar het is wel de waarheid en weet je wat; het is ook helemaal niet erg. Ik vind de route naar succes nou juist 1 van de mooie kanten van het ondernemerschap. Je leert jezelf tijdens deze route ontzettend goed kennen. En dat maakt dat jij een bedrijf opbouwt dat helemaal past bij jou. EN als het dan wel lukt, dan ben je zo trots op jezelf. Dat is zo gaaf!!!

En dat gun ik jou ook.

Anderen bekeken ook

Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!