Er is nog werk aan de winkel

Je bent al een behoorlijke tijd ondernemer, maar het levert nog niet op wat je graag zou willen.

Enthousiast ben je jouw bedrijf begonnen. Je hebt mooie producten, klanten en best een volle agenda. Maar……je bankrekening is nog steeds te leeg. Hoe kan dat nou?

De reden hiervoor is dat je in al jouw enthousiasme vergeten bent om naar de financiële kant van jouw bedrijf te kijken. Je ging ervan uit dat het financiële succes vanzelf zou komen als jouw bedrijf eenmaal zou lopen. Helaas is dat vaak niet het geval.

Het is belangrijk dat jij snel meer inzicht krijgt in de financiële kant van jouw bedrijf, anders duurt nog veel langer voordat je goed gaat verdienen.

Dit doe je door op het volgende te letten:

  • Zorg voor prijzen die gebaseerd zijn op de waarde van jouw product.
  • Creëer een strategisch aanbod waarmee je ook kunt verdienen als jij niet aan het werk bent.
  • Verdien meerdere keren aan 1 klant door het maken van een vervolgaanbod.
  • Maak een winstgevend plan. Dan weet je precies hoeveel omzet jij moet behalen om er zelf genoeg aan over te houden EN hoe je dit voor elkaar krijgt.

Financiële tip: Vergeet de ondernemersaftrekposten niet wanneer jij belastingaangifte doet. Dit zorgt ervoor dat je duizenden euro’s minder aan belasting hoeft af te dragen!

Deze quiz is ontwikkeld door Hilde Radt. Als financieel business coach helpt zij ambitieuze vrouwelijke ondernemers met het opzetten en uitbouwen van een heel winstgevend bedrijf zodat ze gaan verdienen wat ze echt waard zijn. Meer informatie vind je op www.hilderadt.nl