Worden alle investeringen die jij doet voor jouw bedrijf ook gedekt door jouw bedrijf?

Ben je ondernemer dan moet je investeren anders kom je niet verder. Dat weet je vast wel. Het hoort erbij. Je ontkomt er niet aan.

Maar……de mate waarin je investeert moet wel in lijn liggen met jouw omzet. Anders gaat het ten koste van jouw winst en verdien jij minder dan toen je nog nergens in investeerde.

 

Investeren om te groeien

Misschien herken je dit wel: Je draait al een tijd een mooie omzet en het is tijd voor de volgende stap.

Je gaat zaken uitbesteden. Je laat bijvoorbeeld jouw FB-ads door een bureau doen, je huurt een VA of neemt een grafisch ontwerper in de arm.

Tegelijk besluit je een pand te huren, want elke keer een losse ruimte huren dat loopt ook nogal op. En je stapt in een duur jaartraject bij een businesscoach.

Allemaal hele mooie en ook logische stappen, maar…. jouw kosten gaan flink omhoog. En opeens merk je dat je in plaats van MEER juist MINDER geld overhoudt op je bankrekening. Het wordt zelfs lastig om salaris uit te keren, iets waar je voorheen geen moeite mee had.

 

Door alle stappen tegelijk te willen zetten, is jouw verhouding investeringen te hoog geworden voor de fase waarin jouw bedrijf nu zit.

 

Niet fijn, want nu moet je waarschijnlijk weer zaken terugdraaien.

Zorg er dus voor dat je eerst goed uitzoekt welke investering jouw bedrijf het meeste op gaan leveren en begin bij die stap. Wanneer deze zich uitbetaalt, dan neem je de volgende stap. Zo groei je mee met jouw bedrijf en kom je zelf niet in de problemen.

Welke investeringen wil jij allemaal doen om te groeien? Vertel het me in de reacties.

Anderen bekeken ook

Wat kost het jou om deze omzet te genereren?
Financiele stress en wat je er tegen kunt doen
Hoe bouw je op een simpele manier vermogen op als ondernemer?
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!