Zo maakt de Corona-crisis jouw bedrijf sterker

Veel bedrijven die nu omvallen door Corona vallen niet om door Corona.
Ja, lees die zin nog maar eens een keer….

Het klinkt raar, maar klopt wel. Ze vallen namelijk om doordat er een zwakke plek zit in hun bedrijfsvoering.

In goede tijden kwam je daar nog wel mee weg…….dan lukt het al vrij snel om klanten en inkomen te krijgen. Misschien nog niet zoveel als je wilt, maar het lukt wel.

Maar dan komt er een crisis. En het vervelende van een crisis is dat die haarfijn laat zien waar jij je zaakjes nog niet helemaal voor elkaar hebt.

En dan kan je 2 dingen doen:
– Boos en verdrietig zijn en de schuld geven aan de stomme crisis
OF
– Je pakt de les die je nu op een hele vervelende manier leert op en gaat er mee aan de slag.

Dat laatste is de actie van een echte ondernemer. Die ziet namelijk in elke gebeurtenis een kans om haar bedrijf nog beter te maken. Ja, het is vervelend dat er nu omzet wegvalt, maar daar heel lang over balen gaat het niet beter maken.

En wees eens heel eerlijk naar jezelf……..ligt het wegvallen van jouw omzet helemaal aan corona of had je hiervoor ook al te maken met problemen? Waren er toen ook al af en toe maanden met te weinig omzet om jezelf een salaris uit te betalen?

Dan zat er sowieso al iets niet goed in jouw bedrijfsvoering. Het enige wat deze corona-crisis dan doet is zorgen dat dit zichtbaar wordt.

Daarom kun je van een crisis altijd heel veel leren. En als je dit kunt zien en er mee aan de slag gaat, heb je na de Corona-crisis een sterker bedrijf dan daarvoor. Daarom is een crisis eigenlijk een kans. Een kans om een beter en winstgevender bedrijf te creëren.

Hulp nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het winstgevender maken van jouw bedrijf? Vraag dan gerust een gratis geldgesprek aan. Dan vertel ik je precies hoe je dit het beste kunt doen.

Anderen bekeken ook:

Financiele stress en wat je er tegen kunt doen
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!