Jij hebt het al goed voor elkaar!

Je bent al een behoorlijke tijd ondernemer en jouw bedrijf staat.

Jij weet dat het belangrijk is om je te verdiepen in de financiële kant van jouw onderneming. Tuurlijk dit kan nog beter, maar je bent goed bezig.

Nu is het tijd om door te groeien, zodat jij meer klanten kunt helpen EN jouw bankrekening kunt vullen.

Let bij deze groei heel scherp op jouw kosten. Deze willen nog wel eens een stuk harder groeien dan de omzet. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Verder adviseer ik je op het volgende te letten:

  • Zorg voor prijzen die gebaseerd zijn op de waarde van jouw product.
  • Creëer een strategisch aanbod waarmee je ook kunt verdienen als jij niet aan het werk bent.
  • Zorg voor meerdere inkomensstromen dan is je bedrijf minder kwetsbaar en veel winstgevender.
  • Maak een winstgevend plan. Dan weet je precies hoeveel omzet jij moet behalen om er zelf genoeg aan over te houden EN hoe je dit voor elkaar krijgt.

Financiële tip: Wanneer jij veel moet investeren om naar het volgende level door te groeien dan is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek wellicht interessant voor jou. Dit is een belastingvoordeel voor ondernemers die veel investeren. Zo betaalt de belastingdienst een gedeelte van de investeringen voor jou.

Deze quiz is ontwikkeld door Hilde Radt. Als financieel business coach helpt zij ambitieuze vrouwelijke ondernemers met het opzetten en uitbouwen van een heel winstgevend bedrijf zodat ze gaan verdienen wat ze echt waard zijn. Meer informatie vind je op www.hilderadt.nl

Loading...