Wat is jouw omzetdoel voor de zomer?

De zomer is nu echt begonnen en dan merk ik dat er altijd iets bijzonders met ons ondernemers gebeurt. Zo enthousiast en daadkrachtig als we de rest van het jaar ook zijn, zo passief worden we in de zomer. We helpen geen nieuwe klanten en onze omzet krijgt een enorme dip.

En ik snap heus wel waar het vandaan komt: Je gaat zelf op vakantie en ook veel van jouw klanten zijn weg. Dus ja….dit is niet de beste tijd om een nieuw product te lanceren of een groot marketing-offensief te starten. Dus schuiven we al die dingen door naar september.
Klinkt logisch, maar…..Kun jij het jezelf eigenlijk wel permitteren om 2 maanden lang geen inkomen te hebben?Ik gok toch dat het antwoord: ‘Nee’ is. Want al jouw kosten, die lopen wel gewoon door.

En je moet het eigenlijk ook niet willen. Want je bent toch geen ondernemer geworden om op een strandstoel te zitten wachten tot het weer september is? Je bent voor jezelf begonnen omdat je een missie hebt. Je wilt heel veel mensen helpen met datgene waarin jij zo goed bent. Dus doe dat dan ook!

Tuurlijk, je mag heerlijk genieten van jouw vakantie. Die heb je verdiend en is ook gewoon nodig, maar jouw vakantie duurt waarschijnlijk geen 2 maanden. Eerder 2 of 3 weken. Daarna is het gewoon weer tijd om aan de slag te gaan.

Stel dat je nog een baan in loondienst had dan zou je toch ook niet tegen je baas zeggen: ‘ik doe het nog even rustig aan en in september ga ik weer echt aan de slag’. Je zou waarschijnlijk meteen ontslagen worden. En het nog logisch vinden ook. Waarom vind je dit dan wel een goed idee binnen jouw eigen bedrijf?

 

Hoe hoog wordt jouw omzetdoel deze zomer?Er zijn genoeg mogelijkheden om in de zomer toch een mooie omzet te scoren. Sterker nog; vorig jaar haalde ik in de zomer mijn hoogste omzet. Dus maak een plan en ga ervoor.

Wil je graag dat ik een keer met je meekijk hoe jij deze zomer goed kunt verdienen? Vraag dan een gratis geldgesprek aan.

Anderen bekeken ook

Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!