Wat is jouw omzetdoel voor de zomer?

Zachtjes zomeren?

De zomer is nu echt begonnen en dan merk ik dat er altijd iets bijzonders met ons ondernemers gebeurt. Zo enthousiast en daadkrachtig als we de rest van het jaar ook zijn, zo passief worden we in de zomer. Onze marketing komt op een laag pitje te staan en we helpen weinig nieuwe klanten. Daardoor krijgt onze omzet een enorme dip.

En ik snap heus wel waar het vandaan komt: Je gaat zelf op vakantie en ook veel van jouw klanten zijn weg. Dus ja….dit is niet de beste tijd om een nieuw product te lanceren of een groot marketing-offensief te starten. Die schuiven we door naar september.

Klinkt logisch, maar kun jij het jezelf eigenlijk wel permitteren om 2 maanden lang geen inkomen te hebben?

Ik gok toch dat het antwoord bij de meeste van ons ‘nee’ is.

Want al jouw kosten, die lopen wel gewoon door. En die vakantie van jou, die is vast ook niet gratis.

Los van het feit dat het financieel niet handig is, moet je het eigenlijk ook niet willen. Want je bent toch geen ondernemer geworden om op een strandstoel te zitten wachten tot het weer september is? Je bent voor jezelf begonnen omdat je een missie hebt. Je wilt heel veel mensen helpen met datgene waarin jij zo goed bent. Dus doe dat dan ook!

Tuurlijk, je mag heerlijk genieten van jouw vakantie. Die heb je verdiend en ook gewoon nodig, maar jouw vakantie duurt waarschijnlijk geen 2 maanden. Eerder een week of 3. Daarna is het gewoon weer tijd om aan de slag te gaan.

Stel dat je nog een baan in loondienst had dan zou je toch ook niet tegen je baas zeggen: ‘ik doe het nog even rustig aan en in september ga ik weer echt aan de slag’.
Je zou waarschijnlijk meteen ontslagen worden. En het nog logisch vinden ook. Waarom vind je dit dan wel een goed idee binnen jouw eigen bedrijf?

 

Laat je omzetdoel niet los

Er zijn genoeg mogelijkheden om in de zomer toch een mooie omzet te scoren. Deze vergen vaak wel een beetje voorbereiding, maar als dat eenmaal gedaan is, dan kun je in de zomer echt lekker verdienen. Sterker nog; vorig jaar haalde ik in de zomer mijn hoogste omzet van het jaar.

Behandel de zomer dus net als al die andere maanden van het jaar. Bepaal wat je wilt verdienen en maak een plan. Zo simpel is het. En dan zal je zien dat er echt een heleboel mogelijk is. Dus: Wat wordt jouw omzetdoel deze zomer?

Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan vooral even contact met mij op.

Anderen bekeken ook

Heb jij de helft van jouw omzetdoel al behaald?
Ontvang jij deze maand vakantiegeld?
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...