Hoe kun je als ondernemer vrij nemen zonder omzet te verliezen?

Vrij nemen als ondernemer, het kan wél

​Vrij nemen als ondernemer, dat is heel anders dan wanneer je in loondienst bent. Jouw bedrijf dan ben jij. En als jij er niet bent wie gaat dan het geld verdienen?

Want vakantie is leuk, maar voor veel ondernemers zorgt het ook voor stress. Want als ze niet werken dan komt er geen geld binnen en zonder inkomen is vakantie vieren wel erg lastig. En om nou met geldstress op vakantie te gaan, da’s ook niet echt relaxed.

Daarom wil ik het vandaag hebben over hoe je als ondernemer op vakantie kunt gaan zonder dat het je omzet kost. Dat kan namelijk wel. En ik vertel je graag hoe.

 

1) Uitbesteden

Zorg ervoor dat er iemand is die de belangrijkste taken kan overnemen. Bijvoorbeeld een VA die jou met de meest dringende zaken kan helpen (zoals klanten die niet kunnen inloggen of andere technische problemen). Of iemand die jouw pakketjes kan versturen als je een webwinkel hebt. Zodra je iemand hebt die de echt noodzakelijke taken van jou overneemt kan jouw bedrijf doordraaien ondanks dat jij er niet bent.

 

2) Zorg dat je passief inkomen hebt

Het ideale verdienmodel voor elke ondernemer of je nou op vakantie gaat of niet. Je maakt een nieuwe klant, verdient hiermee omzet en hoeft er helemaal geen tijd in te steken. Hoe fijn is dat?
Dit komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, het vereist wel dat je van tevoren al werk hebt gedaan. Dat je een boek hebt geschreven of een online training gemaakt. Op het moment dat je dit klaar hebt staan kun je ook tijdens jouw vakantie goed blijven verdienen. Wat zou jij aan jouw bedrijf kunnen toevoegen zodat je ook kunt verdienen als je vrij bent?

 

3) Automatiseer

Een heleboel taken die jij nu zelf keer op keer doet, hoeven helemaal niet door een mens gedaan te worden. Hoe meer je automatiseert, hoe makkelijker jij vrij kunt nemen zonder dat jouw bedrijf hier iets van merkt. Wanneer jij het hele proces van weggever tot aankoop van jouw product automatiseert, kun je klanten maken zonder hier ook maar 1 extra minuut aan te besteden.

 

4) Batchen

Op vakantie gaan en wekenlang niks van je laten horen, zorgt er over het algemeen niet voor dat je veel klanten maakt in die vakantieweken en daarna. Dat is dus niet handig en ook absoluut niet nodig. Zorg dat je voor jouw vakantie een aantal extra blogs, vlogs, socialmediaposts of podcasts maakt. Deze kun je vervolgens inplannen (hier zie je weer het voordeel van automatiseren) zodat jij jouw potentiële klanten nog steeds kunt inspireren ook al lig jij lekker aan het zwembad.

 

Zo zie je maar; jouw bedrijf hoeft niet stil te liggen omdat jij er niet bent. Met een goede voorbereiding kun jij in de vakantieperiode gewoon blijven verdienen. En dan zou je zomaar bij terugkomst kunnen ontdekken dat jouw bankrekening voller is dan toen je vertrok. Fijne vakantie!

Anderen bekeken ook

Vlog: Wanneer is het tijd om uit te besteden?
Vlog: Zo creëer je een passief inkomen
Vlog: Ontvang jij deze maand vakantiegeld?
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...