Zo creëer je passief inkomen

Het ideale verdienmodel, passief inkomen

Passief inkomen, de heilige graal van verdienmodellen. Want het zorgt ervoor dat er geld binnenkomt ook als je niet werkt. Hoe lekker is dat?

Het is een ideaal verdienmodel om toe te voegen aan jouw bedrijf, omdat je het er makkelijk naast kan zetten. Want als je het eenmaal gecreëerd hebt kost het je daarna geen extra tijd meer. Daarom kijk ik samen met klanten vaak hoe we een passieve inkomensstroom kunnen toevoegen aan hun bedrijf. Dit zorgt voor een stuk meer inkomen, terwijl je geen extra uren hoeft te werken.

En dat wil ik ook voor jou. Daarom deel ik in deze vlog een aantal vormen van passief inkomen. Zodat ook jij lekker kunt gaan verdienen.

 

Boek

Schrijf een boek. Dat is 1 keer veel werk, maar kan daarna oneindig vaak bijgedrukt en verkocht worden. En ben je niet zo’n schrijver? Een vlog of podcast is ook een optie.

 

Online training

Zet jouw kennis om in online lessen. Dat kan een losse workshop of een complete training zijn. Ook dit is behoorlijk wat werk vooraf, maar als het eenmaal staat kun je onbeperkt mensen helpen met jouw kennis zonder dat je het ze steeds persoonlijk hoeft uit te leggen.

 

Verhuur

Heb jij een ruimte die je niet altijd nodig hebt? Dan is verhuur een goede optie. Je hebt toch betaald voor deze ruimte, dus dan is het fijn als deze optimaal benut wordt toch? Met een beetje mazzel verdien jij met de verhuur al jouw kosten voor deze ruimte weer terug.

Heb je geen ruimte? Dit kan ook met een bedrijfsauto of machine die je niet volledig gebruikt.

 

Affiliate

Je hoeft niet altijd jouw eigen producten te promoten, je kunt dit ook voor die van iemand anders doen. In ruil voor het aanbrengen van een nieuwe klant, krijg jij dan een affiliatevergoeding van de ander. En dat kunnen best behoorlijke bedragen zijn. Dus heb jij veel volgers dan kan dit zeker een heel interessant verdienmodel zijn.

 

Rente of dividend

Als je wat geld over hebt, is het slim om dit geld te investeren. Dat kan in aandelen of obligaties, maar bijvoorbeeld ook in start-ups. Vervolgens ontvang jij daar dan elk jaar een vergoeding over in de vorm van rente of dividend. Ik snap dat dit een vorm van passief inkomen is die niet voor iedereen is weggelegd. Maar je weet wat ze zeggen: als je geld hebt dan kun je geld maken.

Dus ga eerst lekker aan de slag met de eerdergenoemde opties en zorg dat je daarmee lekker gaat verdienen. Dan kun jij daarna als je geld over hebt ook gaan investeren. En zo slapend rijk worden 😉.

Anderen bekeken ook

Vlog: 4 manieren om meer te verdienen in minder tijd
Vlog: Verzet jij je tegen makkelijk geld?
Vlog: Zo zorg je voor meer inkomen zonder harder te werken
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...