Verzet jij je tegen makkelijk geld?

Ga eens terug naar de tekentafel

Je moet hard werken om geld te verdienen. Hier in Nederland (en volgens mij in de hele westerse wereld) is dat een heel bekende zin. Want voor niets gaat de zon op, dus je moet wel aan de slag. En dit is nou echt iets dat een self-fulfilling prophecy is. Want als je heel druk bezig bent met geld verdienen, heb je geen oog meer voor de makkelijkere manier. Dan verzet je je dus eigenlijk, tegen makkelijk geld verdienen.

Het kan namelijk wel, maar je moet er wel voor openstaan.

Wat veel gebeurt op het moment dat het goed loopt in je bedrijf is dat je onbewust extra werk gaat genereren. Het voelt te makkelijk, alsof je het niet verdient. En dus ga je dit compenseren door voor de moeilijke weg te kiezen.

Je gebruikt marketingtools die veel werk met zich meebrengen zoals challenges, events of gratis workshops. Terwijl je ook de telefoon had kunnen pakken om wat leads te bellen.

Je krijgt last van uitstelgedrag en gaat van alles op het laatste moment doen, waardoor zaken fout lopen of je de hele nacht moet doorhalen.

Je gaat elke keer het wiel zelf proberen uit te vinden, terwijl het met een beetje hulp zo voor elkaar was geweest.

Je raakt uitgekeken op jouw aanbod en besluit weer allemaal nieuwe producten te ontwikkelen.

Gun jezelf makkelijk geld

Zonde hè … als je dit zo leest. Maar ik durf te wedden, dat ook jij je hier schuldig aan maakt. Ik ook hoor! Als ik mezelf hier niet regelmatig op challenge dan heb ik ook de neiging om onnodig veel werk te verzetten.

Terwijl het dus ook zoveel makkelijker kan. Gun jezelf dat ook!

Hoe je ervoor zorgt dat je niet in deze valkuil stapt? Vraag je vanaf nu bij alles af: is dit de makkelijkste manier om mijn resultaat te behalen?
En wees dan heel eerlijk naar jezelf.

Als je dit lastig vindt, zorg dan dat je een coach neemt die jou regelmatig die vraag stelt. Zo voorkom je dat je onnodig werk gaat doen en bespaar je heel wat tijd en/of geld.

Hoeveel fijner zou jouw ondernemersleven dan zijn?

Anderen bekeken ook

Zo zorg je voor meer inkomen zonder harder te werken
Jouw droomleven is haalbaarder dan je denkt
Doe de zomercheck
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...