Zo zorg je voor meer inkomen zonder harder te werken

Meer inkomen zonder meer te werken, dat willen we allemaal wel.
Want wat extra inkomen zou erg fijn zijn, maar je klapt nu je laptop ‘s avonds en in het weekend al vaker open dan je lief is. Dus waar haal je de tijd vandaan om te zorgen voor nog meer inkomsten?

 

Eigenlijk zou je het liefste meer inkomen hebben EN minder werken

 

Als dat toch eens zou kunnen…..

En dat kan! En het is makkelijker dan je denkt!
Je hoeft er helemaal geen ingewikkelde schaalbare producten of salesfunnels voor te creëren, het kan gewoon met 1 simpele actie. En die ga ik hier verklappen. Deze simpele actie is…….tromgeroffel………..:

 

Je prijzen verhogen

 

Klinkt logisch en simpel he?
En toch zie ik nog weinig onderneemsters deze actie consequent nemen. Wanneer jij namelijk elke paar maanden jouw prijs verhoogd, ga je al snel een stuk meer inkomen krijgen.

Nu krijg je het misschien een beetje benauwd en denk je ‘elke paar maanden…’ dat kan toch niet? Dat mag toch maar hooguit 1x per jaar?
En ik ben hier om te vertellen dat dit wel kan!

Sterker nog wanneer jij een dienst verleent, is het eigenlijk noodzakelijk dat jij dit doet.
Jij ontwikkelt je gedurende het jaar. Volgt cursussen, krijgt meer ervaring…..en dat betekent dat jouw dienst beter wordt. En aangezien jouw prijs de waarde van jouw dienst symboliseert, mag de prijs ook omhoog.

 

En ik weet dat het eng is

Elke keer als ik mijn prijs verhoog is er achter in mijn hoofd nog steeds een klein stemmetje dat zegt:
– Stel dat er nu geen klanten meer komen
– Nu vinden ze me vast niet leuk meer

En dat is normaal. Je gaat buiten je comfortzone en daar moet je even doorheen. Belangrijk is wel dat jij ervan overtuigd bent dat jouw product deze prijs waard is. Wanneer je het zelf ook een veel te hoog bedrag vindt, dan zal je moeite hebben met verkopen.

Het moet voor jou echt voelen als een goede prijs. Een beetje spannend om te vragen, maar als je jouw product verkoopt voor deze prijs ben je superblij. En dat is ook weer in het voordeel van de klant, want jij gaat er dan met nog meer enthousiasme tegenaan.

Zelf verhoog ik regelmatig mijn prijzen. En dit heeft nog nooit geleid tot minder klanten. Sterker nog: ik krijg er vaak betere klanten door. Omdat ze meer moeten investeren, zijn ze actiever in mijn lessen. Ze willen er alles uithalen en daardoor behalen ze ook goede resultaten.

 

Het is dus eigenlijk een win-win situatie

Ik verdien meer aan 1 klant en daardoor heb ik minder klanten nodig om mijn omzetdoel te behalen. En is er dus meer tijd die ik aan die klant kan besteden. En mijn klant is extra gemotiveerd doordat zij een hoger bedrag heeft geïnvesteerd. Op die manier kun je snel heel veel resultaat boeken.

Meer weten over prijzen? Vraag mijn gratis stappenplan Bepaal Jouw Ideale Prijs aan.

Anderen bekeken ook

Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!