Deze nieuwe gewoonte gaat je veel geld opleveren

Kan januari ook veel geld opleveren?

De eerste helft van januari is alweer bijna voorbij. En hoe is die bij jou gegaan?
Hoeveel verkopen heb jij al gerealiseerd? Hoeveel geld heeft het jou opgeleverd?

Met een beetje pech nog niet zoveel. Want ja, je bent pas op 10 januari begonnen in verband met de late kerstvakantie. En toen moest je er eerst ‘nog even rustig inkomen’. Berg mails wegwerken, een planning maken en je website aanpassen.
Het einde van het jaar is zo druk geweest dat je hier allemaal nog geen tijd voor gehad hebt.

Klinkt heel logisch. We herkennen ons hier allemaal in denk ik (ja, ook ik 😊)
Het probleem is echter dat je nu nog maar 2 weken hebt om jouw omzetdoel voor januari te behalen. Wat vaak niet meer lukt. Dure rustige opstart is het dan…

Het is niet voor niks dat mensen in loondienst gewoon weer meteen aan de slag moeten als ze beginnen na de vakantie. Dat bedrijf wil geld verdienen.

 

Vorig jaar heb ik besloten: dat gebeurt me niet nog een keer

Ja, ik neem nog steeds kerstvakantie. Maar voordat die begint, maak ik wel al een planning voor januari. Zodat mijn eerste Money Making Moves al meteen ingepland staan als ik weer begin. Zodat ik weet dat ik op die eerste werkdag al meteen een mail uit moet sturen dat ik die week een webinar geef. En dat webinar ga ik dan ook echt geven omdat mensen zich er voor aangemeld hebben. Daarmee realiseer ik dan meteen de eerste verkopen van het jaar.

Zo aan het begin van het jaar is het extra duidelijk, maar dit is iets wat elke maand terugkomt. Wanneer jij jouw omzetdoel niet concreet vertaalt naar acties EN die acties ook echt inplant, is de kans groot dat je deze niet gaat behalen.

Stel je planning niet uit tot de maand zelf, want dan is de kans groot dat je in de eerste week van de maand geen acties doet. En dat gaat je omzet kosten.
Ik heb met dat webinar vorig jaar € 1.500,- verdient. Als ik dat elke maand doe dan heb je het over € 18.000,-! Die ik anders gewoon zomaar liet liggen. Best zonde toch?

 

Zorg ervoor dat jou dat niet overkomt

Plan elke maand een moment in je agenda dat je de planning voor de aankomende maand maakt. Kijk goed wat je wilt verkopen en welke marketingacties je hiervoor in wilt zetten. Plan die acties ook meteen in! Probeer het maar eens een paar maanden. Ik weet zeker dat dit jou heel veel geld gaat opleveren.

En ken je jezelf een beetje en weet je dat je hierbij een stok achter de deur nodig hebt? Zorg dan dat je die krijgt! Dit is te belangrijk om niet te doen. Dus zoek een business buddy, ga bij een mastermind groep of neem een goede coach. Wat je doet maakt niet uit, als degene die je inschakelt maar goed is en jou motiveert. Het geld dit je hier eventueel in investeert, haal je er makkelijk uit als jij hierdoor elke maand jouw acties wel doet.

Happy planning 😊

Anderen bekeken ook

Vlog: Zo ga je naar het volgende level in jouw bedrijf
Vlog: Zo zorg je voor meer inkomen zonder harder te werken
Vlog: 5 redenen dat jij jouw omzetdoel niet behaalt
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...