Wat is jouw financiële waarom?

Waar doe je het allemaal voor?

Je bent ondernemer geworden om te kunnen doen wat jij het allerliefste doet. Is het niet geweldig dat je andere mensen kunt helpen met jouw kennis en producten? En dat je dit helemaal kunt doen op jouw eigen voorwaarden?
Maar zou het niet ook geweldig zijn als je dit terug zou zien op jouw bankrekening?

Want of jij nu starter bent of al wat langer bezig … de kans is groot dat jouw omzet en winst nog niet zo hoog zijn als jij graag zou willen. Anders volgde je mij niet.

Het ondernemerschap is vaak lastiger dan je gedacht had. Om toch door te zetten is het heel belangrijk dat jij weet waar jij het allemaal voor doet. Waarom ben jij jouw bedrijf begonnen? Waarschijnlijk kom je er dan op uit dat je graag mensen wilt helpen. Jij hebt een missie om de wereld mooier, leuker, groener enzovoort te maken. Maar denk jij ook wel eens aan jouw financiële waarom?

Wat kun jij allemaal gaan doen als jouw bedrijf goed loopt?

  • Kun je dan stoppen met je baan in loondienst die je niet meer zo leuk vindt?

  • Hoef je dan nooit meer te worstelen met al dat technische geneuzel in jouw bedrijf, omdat je dit uitbesteed hebt?

  • Ga je eindelijk die droomvakantie boeken?

  • Geld opzijzetten voor de studie van jouw kinderen?

  • Een hele dag shoppen zonder op de prijskaartjes te letten?

Wat is het dat jij heel graag zou willen, maar wat je nu niet doet omdat er niet genoeg binnenkomt?

Zorg dat je dit helder hebt. Het is niet alleen superleuk om te dagdromen over wat je allemaal gaat doen als er straks genoeg geld binnenkomt. Het is ook noodzakelijk als ondernemer. Je gaat namelijk geheid dingen tegenkomen tijdens het ondernemen die je doodeng vindt, maar die wel nodig zijn om jouw bedrijf te laten groeien. Een presentatie geven, acquisitie doen, een filmpje opnemen enz. En dan kan jouw financiële waarom jou net dat extra zetje geven om toch die actie te nemen.

En nee dat is niet oppervlakkig. Je gaat meer verdienen, maar je bedrijf gaat daarmee ook groeien. Zo kun jij meer mensen helpen met jouw bedrijf. Mensen die op jouw hulp zitten te wachten. Het zou juist egoïstisch van jou zijn als je hun niet zou helpen alleen maar omdat jij bepaalde acties eng vindt om te doen.

Maak vandaag eens een gaatje in je agenda en ga dagdromen. Wat wil jij het allerliefste doen zodra er meer geld jouw bedrijf binnen gaat komen? Maak daar vervolgens een mooi visionboard van en hang deze in jouw kantoor. Zodra je dan iets spannends moet doen, kijk je naar je visionboard en zie je al die gave dingen die jij kan doen als er genoeg geld binnenkomt. Grote kans dat je dan die actie wel durft te nemen.

Ik zou het heel tof vinden als je mij laat weten waar jij jouw extra inkomen aan wilt spenderen. Wil je mij dit laten weten in de reacties? Ik ben heel benieuwd!

Anderen bekeken ook

Jouw droomleven is haalbaarder dan je denkt
Betaal jij jezelf elke maand salaris uit?
Waarom je als ondernemer meer moet verdienen dan in loondienst
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...