3 manieren om geld te besparen in jouw bedrijf

Besparen kost minder dan je denkt

Goed verdienen met jouw bedrijf gaat niet alleen over het krijgen van meer klanten en dus meer omzet, net zo belangrijk is het dat je zorgt dat er niet te veel uitgaat aan allerlei kosten. Want als je al die zuurverdiende omzet meteen weer uitgeeft dan blijft er niks voor jou over en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Het is dus heel belangrijk dat jij je bewust bent van de uitgaven die je doet.

En dan bedoel ik niet dat je niks meer mag doen in je bedrijf. Nee … we gaan kijken hoe je geld kunt besparen in jouw bedrijf zonder dat je aan kwaliteit en plezier moet inleveren.​

 

1) Opzeggen

Als ondernemer heb je vaak allerlei verschillende online tools en abonnementen nodig om jouw bedrijf goed te laten draaien. Maar, je bedrijf groeit en verandert en ook de techniek staat niet stil. Dat zorgt ervoor dat je regelmatig nieuwe en andere tools en abonnementen nodig hebt. Dat hoort bij het ondernemerschap en daar is niks mis mee. Alleen vergeten we dan vaak de oude op te zeggen. Zonder dat je het doorhebt, wordt er nog steeds elke maand of elk jaar een bedrag afgeschreven voor een tool of abonnement wat je niet meer gebruikt. Superzonde! Dit verlaagt namelijk jouw winst en levert je helemaal niks op. Opzeggen die handel. Zelf ga ik elk half jaar door al mijn uitgaven en elke keer kom ik wel iets tegen waar ik voor betaal, maar wat ik niet meer nodig heb. Dat bespaart me zo honderden euro’s per jaar.

 

2) Oversluiten

Soms heb je tools of abonnementen nog wel nodig, maar zijn er ondertussen al betere en/of goedkopere alternatieven op de markt. Dan is dit het moment om over te sluiten. Door elk jaar even te checken of jouw telefoonabonnement, verzekeringen, energie of technische tools ergens anders voor een lagere prijs ondergebracht kunnen worden, kun je heel wat geld besparen zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

 

3) Klantprogramma’s

Het klinkt misschien een beetje gek, maar je kunt als ondernemer ook behoorlijk wat besparen door gebruik te maken van klantprogramma’s. Zo heb ik onlangs mijn webcam kunnen kopen van de affiliatievergoeding van Moneybird. En ik ken ook een aantal ondernemers die al meerdere vluchten en hotelovernachtingen betaald hebben via hun creditcardpunten. Kijk eens welke klantprogramma’s er zijn bij de producten die je nu toch al gebruikt. Zonder veel extra moeite spaar jij punten, kortingen of bonussen bij elkaar. Als je die dan inzet om zaken voor jouw bedrijf te betalen dan kan jou dat behoorlijk wat geld besparen.

Zo, dit waren mijn 3 strategieën om geld te besparen zonder aan kwaliteit in te leveren. Ga hier lekker mee aan de slag en je zult zien dat ook jij hier behoorlijk mee kunt besparen.

Anderen bekeken ook

Vlog: Krap bij kas? Zo los je het op.
Vlog: Zo wordt rekeningen betalen leuk
Vlog: Financiële stress en wat je ertegen kunt doen
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...