Zo wordt rekeningen betalen leuk!

Tekortmindset

Ik kwam vanochtend bij de brievenbus en wat vond ik daar? Een afrekening van het water en een rekening van de verzekeringen. En toen ik daarna mijn laptop opstartte vond ik in mijn mailbox ook nog een rekening van mijn internetabonnement en de maandafrekening van mijn mobiele telefoon. Dus echt zo’n dag dat alle rekeningen zich opstapelen. Niet mijn beste ochtend ever, zullen we maar zeggen.

Dan is het heel makkelijk om in dat blèh-gevoel te komen: niet nog een rekening. Ik had net zo’n lekker saldo en daar gaat het weer. Zo blijft er niet genoeg voor mij over…

Dat gevoel herken je vast wel als er rekeningen binnenkomen.

Maar dat is een gevoel, als je uit die energie de rekeningen gaat betalen, helpt dat jou niet als ondernemer. Want wat gebeurt er dan? Je focust je op tekorten. Er komen allemaal rekeningen binnen, er gaat allemaal geld uit, je had al niet zo’n hoog saldo en nou wordt het nog lager en dan blijft er te weinig over voor jou. Allemaal tekort … je zit in een tekortmindset.

En wat gebeurt er wanneer jij je focust op tekorten? Dan trek je meer tekorten aan. En dat is natuurlijk echt niet wat jij wil als ondernemer.

Je wil dat het stroomt, je wil dat er klanten komen, je wil dat er omzet komt. Dat gaat niet gebeuren zolang jij in een tekortmindset zit. En dus moet je iets anders gaan doen.

Kijk niet meer op tegen het betalen van je rekeningen

Ik heb een andere manier waarop ik mijn rekeningen betaal en die wil ik graag met jou delen. Omdat ik denk dat jij hier heel veel aan kan hebben.

Wat ik namelijk doe, is dat ik niet kijk naar het bedrag dat ik moet betalen. Ik kijk naar hetgeen ik daarvoor gekregen heb. Wat heeft het me opgeleverd?

Bijvoorbeeld die rekening van het water: hoe blij ben ik dat het water hier gewoon uit de kraan komt? Dat wanneer ik het nodig heb, ik de kraan maar hoef open te draaien en het is er. Dat ik niet net zoals in Afrika ik eerst op zoek moet naar een waterput. Daar ben ik heel dankbaar voor, daar ben ik heel blij mee. En vanuit dat gevoel van overvloed, dat het water er altijd is als ik het wil hebben, betaal ik mijn rekening.

Bijvoorbeeld ook bij die rekening van het internet: ik ben onwijs blij dat ik internet heb. Zonder internet zou mijn hele bedrijf niet bestaan. Kon ik niet mijn geld verdienen op de manier zoals ik die het allerliefste verdien. En vanuit dit gevoel, vanuit deze dankbaarheid betaal ik mijn factuur.

Op deze manier kijk je naar wat er gebeurt. Ik kijk dus niet naar het geld dat eruit gaat. Ik gebruik het betalen van mijn factuur als een dankjewel zeggen tegen het bedrijf die het mogelijk maakt dat ik dit product heb mogen gebruiken. Dan kijk je dus naar overvloed.

Want wat ik zo graag wil hebben, dat is er gewoon. En vanuit die overvloed betaal ik mijn rekening. Met deze instelling zet je jezelf dus in de overvloedsmindset. En wat gebeurt er als jij je focust op meer overvloed? Juist, dan krijg je meer overvloed. En dat is wat je wilt hebben als ondernemer!

Daarnaast is deze manier van je rekeningen betalen ook een hele goede check. Op het moment dat er facturen binnenkomen en je kijkt naar het product dat je daarvoor gekregen hebt en je merkt bij jezelf dat je er helemaal niet blij van wordt? Dat je er helemaal niet dankbaar voor bent en dat je er helemaal niet op zit te wachten? Dan weet je dus dat dit een kostenpost is die je echt uit je bedrijf mag gaan schrappen. Die levert jou blijkbaar niks op, dus die heb je ook niet meer nodig.

Ga nu eens echt vanuit deze manier naar je rekeningen kijken. Ga vanuit die tekortmindset naar die overvloedsmindset. En kijk eens wat dat voor jou doet. Heel veel succes!

Anderen bekeken ook

Vlog: Zeg dit nooit meer
Vlog: Financiële stress en wat je ertegen kunt doen
Vlog: Krap bij kas? Zo los je het op.
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...