Krap bij kas? Zo los je het op!

Oei! Krap bij kas

Sta je daar bij de kassa doet je pinpas het niet, hoe vervelend is dat?
En als je dat nog nooit hebt meegemaakt, dan ken je vast wel het gevoel dat je ergens in wilt investeren, dat heel je hart roept: ‘Ja dat wil ik!’, maar dat je het toch niet doet, omdat je niet genoeg geld op de bank hebt staan.

Krap bij kas… We maken het allemaal mee. Ook die onderneemsters van wie jij denkt dat ze bakken met geld verdienen. Zij hebben namelijk meestal ook bakken met kosten daar tegenover staan. Dus als jij baalt dat het bij jou weer zover is, weet dan dat je niet alleen bent. EN dat het op te lossen is.

Met deze 5 manieren:

 

1) Let op je uitgaven

Een open deur misschien, maar krap bij kas zitten is een ideaal moment om jouw uitgaven eens onder de loep te nemen. Je weet natuurlijk best wel dat je hierop moet letten, maar zo lang er geen problemen zijn is dit nou typisch zo’n klusje wat blijft liggen. Mooi moment om dat nu eens op te pakken. Welke uitgaven kun je schrappen en waar kun je op besparen? Zeg abonnementen op, stap over naar een goedkoper telefoonabonnement of stel die VA nog even uit.

 

2) Richt je op zaken die inkomen genereren

Als ondernemer heb je altijd 100 en 1 dingen te doen. Ze lijken allemaal belangrijk, maar als je krap bij kas zit, is er maar 1 soort activiteit waar jij je op moet richten. Namelijk de acties waarmee je geld verdient. Zorg er dus voor dat je elke dag acties onderneemt die klanten op kunnen leveren. Die administratie en opschoning van je website moeten maar even wachten, klanten (en dus omzet) heb je nu nodig!

 

3) Check je facturen

Zijn er nog facturen die open staan of heb je er nog een aantal niet verstuurd? Ga daar dan vandaag meteen achteraan. Zorg er ook voor dat de betalingstermijn niet te lang is, anders duurt het veel te lang voordat jij je geld hebt.

 

4) Hussle

Werk je mooie kontje eraf om jezelf overal zichtbaar te maken en jouw aanbod te doen. Ga netwerken, deel in facebookgroepen, reageer op Insta of LinkedIn, schrijf je in voor een beurs… Zorg dat ze niet om je heen kunnen! Als jij veel acties onderneemt, komt er altijd een reactie. En die leveren over het algemeen geld op.

 

5) Denk niet in tekorten

Wanneer je krap bij kas zit is het makkelijk om daar steeds op te focussen. Er is immers niet genoeg geld. Maar doordat je steeds denkt in tekorten creëer je over het algemeen alleen maar meer tekorten. Simpelweg omdat je geen oog hebt voor alle mogelijkheden die er zijn. Wees je hiervan bewust. Focus op alles wat er nog wel is en wees daar dankbaar voor. Hierdoor kom je in een hele andere mindset. Eentje die er wel voor gaat zorgen dat er meer inkomen gaat komen.

Je kunt ervoor kiezen om 1 van deze 5 acties eruit te pikken, maar weet dat het het krachtigst is als je ze allemaal toepast. Dan ben je des te sneller uit de financiële stress en kun jij weer lekker alles doen waar jij zin in hebt.

 

Anderen bekeken ook

Vlog: Financiële stress en wat je ertegen kunt doen
Vlog: Help, mijn klant betaalt niet. Wat kan ik doen?
Vlog: 3 manieren om geld te besparen in jouw bedrijf
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...