3 tips voor een TOP omzet in december

Nog snel een sprintje trekken

De laatste maand van het jaar is voor veel bedrijven zoals (web)winkels, horeca en supermarkten de drukste tijd van het jaar. Zij hebben een TOP omzet in december.

Maar wat nou als jij een dienstverlener bent. Misschien is december dan helemaal niet zo’n supermaand voor jou, maar kun je juist nog wel wat extra inkomen gebruiken.

Speciaal voor jou geef ik daarom 3 tips om een TOP omzet in december te halen. Enne… mocht jij nou wel een (web)winkel, horecabedrijf of supermarkt hebben, doe er dan ook je voordeel mee.

 

Tip 1: maak een speciaal december aanbod

Kijk eens goed naar jouw aanbod. Kun je daarvan misschien een aantal diensten bundelen zodat je een mooi kerstpakket kunt maken? Speel daarbij in op thema’s die spelen rondom de feestdagen. En dat kan heel divers zijn. Je kunt denken aan luxe, gemak, verwennen, tijdsbesparing, ontzorgen, enz. Wanneer je jouw kerstpakket in de markt gaat zetten, kan ook jij profiteren van de feestdagen.

 

Tip 2: kondig jouw prijsverhoging voor het nieuwe jaar alvast aan

Ben jij van plan om per januari hogere prijzen te vragen? Mooi, want daar kun je in december al profijt van hebben! Kondig jouw prijsverhoging alvast aan en geef jouw klanten in december nog de kans om in te stappen voor de huidige (lagere) prijs. Zeker weten dat dit nog een aantal extra klanten op gaat leveren.

 

Tip 3: stuur jouw klanten een kerstwens met een aanbod

Bedank jouw klanten dat jij ze dit jaar hebt mogen helpen. Dit kun je doen door een mooie kerstkaart of een cadeautje op te sturen. Een aantal van jouw klanten heeft wellicht nog steeds jouw hulp nodig. Zorg dat ze je dan niet vergeten. Doe bij jouw kerstwens een kortingskaart voor de volgende aankoop (alleen geldig in december), een speciaal kerstaanbod of een uitnodiging om met jou in gesprek te gaan. Waar je voor kiest, ligt helemaal aan wat bij jou en jouw product past. Maak het aanbod zo persoonlijk mogelijk, dan heb je de meeste kans dat ze ook echt op jouw aanbod ingaan.

 

Realiseer ook een top omzet in december

Ik hoop je weer geïnspireerd te hebben met deze tips en hoor graag van jou welke tip jij gaat toepassen om ook een TOP omzet in december te realiseren!

Anderen bekeken ook

Vlog: Je prijzen verhogen zonder klanten weg te jagen
Vlog: 3 tips om ook in de zomerperiode jouw kassa te laten rinkelen
Vlog: Tips om nog geld te verdienen voor het einde van het jaar.
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...