Tips om nog geld te verdienen voor het einde van het jaar

De beste maand van het jaar

En dan is het alweer december, de laatste maand van het jaar. Nog 1 maand om jouw omzetdoel voor dit jaar te behalen. Misschien ben je er al bijna, maar misschien moet je nog best een flink bedrag. Dan kan dat best wel eens voelen als een onmogelijke opgave.

Dat is niet nodig. Weet dat je als ondernemer niet gebonden bent aan een bepaald bedrag dat je per maand kunt verdienen. The sky is the limit. Alles is mogelijk en vandaag geef ik je vast een paar tips die je in kunt zetten om van december jouw beste maand van het jaar te maken.

 

1) Actie voor jouw beste klanten

Het afgelopen jaar heb je als het goed is weer allemaal hele gave klanten mogen helpen. Daar zitten er vast wel een paar bij die je graag nog eens als klant zou willen. Bedenk eens hoe je nogmaals voor hen van waarde zou kunnen zijn en creëer hier een product omheen. Vervolgens ga je jouw favoriete klanten persoonlijk benaderen om ze uit te nodigen voor dit product. Dit hoeft geen heel groot product te zijn. Een 1-op-1 dag of een workshop met een paar van jouw topklanten kan een hele goede keuze zijn.

 

2) Vervolgtrajecten

In de lijn hiervan ligt ook het aanbieden van vervolgtrajecten aan jouw bestaande klanten. Bij veel ondernemers eindigen trajecten aan het einde van het jaar. Zonde als je al die klanten dan zomaar laat gaan en dan het komende jaar weer allemaal nieuwe klanten moet vinden. Bedenk een goed vervolgtraject en bied ze dit aan. Zo behoud je een gedeelte van jouw klanten en kun je heel goed verdienen.

 

3) Afkopen van termijnen

Wanneer jij duurdere producten verkoopt is de kans groot dat een aantal van jouw klanten in termijnen betalen. Aan het einde van het jaar kan het voor sommigen van hen fiscaal voordelig zijn om alle nog openstaande termijnen in 1 keer te betalen. Ze hoeven dan namelijk minder belasting te betalen, omdat meer kosten nog in dit jaar vallen. Maak hier gebruik van en vraag jouw klanten of ze alle termijnen in 1 keer willen afkopen. Op zich verdien jij hier in totaal niets extra’s mee, maar het zorgt wel voor een flinke boost in jouw inkomen van december. Daarnaast geeft het jou zekerheid en bespaart het je werk. Jij hebt al jouw geld in 1 keer binnen en loopt niet meer het risico dat facturen onbetaald blijven.

 

4) December adventskalender

Een leuke manier om in december extra geld te verdienen is door het aanbieden van een adventskalender. De klant telt hierbij elke dag af naar kerstmis en elke dag kun je dan weer een andere aanbieding doen. Heb je een webshop of winkel dan kan dat daadwerkelijk elke dag een product zijn dat je met korting aanbiedt, als dienstverlener kun je tips afwisselen met aanbiedingen. Het aanbieden van een adventskalender is laagdrempelig en klanten vinden het dan geen probleem dat je elke dag mailt met een aanbieding. Sterker nog: ze verwachten het.

Ga lekker aan de slag met deze tips en zorg dat december voor jou een hele winstgevende maand wordt. Enne … wil je nog meer tips? Check dan mijn eerdere vlog met daarin 3 tips voor een TOPomzet in december. Veel succes!!!

Anderen bekeken ook

Vlog: 3 tips voor een TOP omzet in december
Vlog: Financiële eindejaarstips voor ondernemers
Vlog: 3 tips om ook in de zomerperiode jouw kassa te laten rinkelen
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...