3 tips om ook in de zomerperiode jouw kassa te laten rinkelen

Kijk eens goed naar die zomerperiode

Deze week begint in een gedeelte van Nederland alweer de zomervakantie. En doordat de schoolvakanties in Nederland gespreid zijn, betekent dit dat er de komende 2(!) maanden veel mensen op vakantie gaan. En daar zitten jouw (potentiële) klanten ook bij!

Geen wonder dus dat de zomerperiode bij veel ondernemers een rustige periode is. Misschien vind je dit stiekem eigenlijk wel lekker, omdat je zelf ook op vakantie gaat. Maar het feit dat er 2 maanden lang een stuk minder geld binnenkomt, dat vinden de meeste ondernemers natuurlijk niet zo fijn.
Maar geen nood, want dit hoeft ook helemaal niet het geval te zijn. Kwestie van slim plannen en gebruikmaken van deze rustige periode. Ik deel vandaag dan ook 3 tips die ervoor gaan zorgen dat jij voortaan genoeg geld hebt om de zomerperiode door te komen.

 

1) Maak een speciaal zomeraanbod

Tuurlijk er gaan veel mensen op vakantie in juli en augustus. Maar dat betekent niet dat iedereen weg is. Er zijn nog best veel mensen die juist in de zomer thuisblijven en van deze rustige periode gebruik willen maken om eens even flinke stappen te zetten. Zorg dus dat jij er bent om hen te helpen!
Veel ondernemers laten het een beetje liggen in de zomer. Dus zorg dat jij dit niet doet en maak een speciaal zomeraanbod voor deze klanten. Wees wel slim in wat je aanbiedt. Als je zelf weg bent met vakantie is het niet handig om workshops en live-dagen te doen. Maar misschien kun je een gedeelte van jouw aanbod wel online aanbieden. Dan kunnen jouw klanten aan de slag terwijl jij lekker in de zon ligt.
Daarbij zal jij zelf waarschijnlijk niet de hele 2 maanden op vakantie zijn, dus de activiteiten waarvoor jij zelf aanwezig moet zijn, kun je in de periode aanbieden dat je wel thuis bent.
En verkoop je fysieke producten? Geef dan bijvoorbeeld een korting wanneer klanten toch bestellen als jij op vakantie bent. Dan compenseer jij ze voor het feit dat ze wat langer moeten wachten tot het product geleverd is.
Er zijn allerlei manieren te bedenken om in de zomer toch te blijven verdienen. Wees creatief en bedenk wat jij zou kunnen aanbieden.

 

2) Zet je kosten op een rij

Gebruik deze rustige tijd om een dagje te besteden aan jouw kosten. Zet eens op een rij waar jij jouw geld eigenlijk allemaal aan uitgeeft. (zowel zakelijk als privé). En ga eens na of je dit eigenlijk wel nodig hebt. Misschien heb je wel abonnementen die weg kunnen. Denk hierbij ook aan zakelijke tools die je eigenlijk niet gebruikt of domeinnamen die je ooit eens hebt vastgelegd, maar niet meer nodig hebt. Vaak lekt hier best wat geld weg, waarvan je je niet bewust was. Check vervolgens of je abonnementen hebt die bijna verlopen. Bijvoorbeeld van jouw telefoon of je alles-in-1 pakket. Is dat zo? Pak dan je telefoon en onderhandel over een beter tarief. Dit is bijna altijd mogelijk. Door zo eens een dagje door je kosten heen te gaan kun je vaak best wat besparen. En daar heb je niet alleen nu iets aan, maar het hele jaar!

 

3) Zorg dat je in de overige maanden genoeg verdient

Veel ondernemers weten wel wat ze per maand moeten verdienen om hun jaarinkomen te behalen. Maar in de zomermaanden lukt dit vaak niet. Je kunt hier heel erg van balen, maar je kunt er ook voor zorgen dat je je niet druk hoeft te maken over de zomermaanden. Omdat jij hier in jouw financiële planning al rekening mee hebt gehouden. Misschien heb je het wel zo gepland dat je jouw jaarinkomen in 9 maanden bij elkaar verdient. Zo hoef je tijdens de zomer en de kerstperiode niet te werken. Heerlijk toch?

Om dit voor elkaar te krijgen is het wel belangrijk dat je dit van tevoren al bedacht hebt en jouw financiële plan voor dit jaar zo hebt opgesteld dat je in de maanden dat je wel werkt genoeg verdient. Voor deze zomer is het helaas te laat en kun je beter aan de slag met de eerste 2 tips. Maar als jij komende kerstperiode graag vrij wil hebben zonder dat dit impact heeft op jouw inkomsten dan is nu het moment om hier alvast een planning voor te maken. Gebruik deze rustige periode dan om een financieel plan voor jouw bedrijf te maken voor de rest van het jaar. Je hebt nog een half jaar om ervoor te zorgen dat dit jaar super winstgevend wordt en dat is tijd zat!
TIP: gebruik hiervoor mijn Online Masterclass Maak Jouw Winstgevende Plan: https://www.hilderadt.nl/masterclass-maak-jouw-winstgevende-plan/

Ik hoop dat jij na het lezen van deze 3 tips ook financieel het zonnetje ziet schijnen deze zomer. Zodat je je niet steeds druk hoeft te maken of er wel genoeg binnenkomt, maar dat je zelf ook echt kan genieten van het mooie weer. En misschien wel van een welverdiende vakantie (zonder dat je steeds bereikbaar hoeft te zijn).

Anderen bekeken ook

Vlog: Hoe kun je vrij nemen als ondernemer zonder omzet te verliezen
Vlog: Ontvang jij deze maand vakantiegeld?
Vlog: 3 tips voor een TOP omzet in december
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...