4 manieren waarop jij de groei van jouw bedrijf tegenhoudt

Oei, geen groei

Heb jij ook grootse plannen voor jouw bedrijf, maar komt het niet echt van de grond? Heb je al een heleboel geld geïnvesteerd in trainingen en coaching, maar heeft het nog niet opgeleverd wat je ervan had verwacht? En heb je het gevoel dat succes alleen voor anderen is en niet voor jou?

Dan ga ik je nu iets vertellen dat je misschien niet leuk vindt om te horen. De reden dat jouw bedrijf niet groeit zoals jij graag zou willen dat het groeit ligt aan jou. Jij bent de beperkende factor in jouw bedrijf. En dat doe je natuurlijk niet expres, maar het is wel zo. En ik zal je ook vertellen waarom. Want de kans is groot dat jij dan 1 of meerdere van deze dingen doet:

 

1) Alles zelf doen

Wanneer we ons bedrijf beginnen, doen we vaak alles zelf. En dat is helemaal prima. Maar … wanneer we willen groeien met ons bedrijf kan dat alleen door zaken los te laten. Door anderen in te schakelen die jou werk uit handen kunnen nemen zodat jij je kunt focussen op het binnenhalen en helpen van klanten. Dat is namelijk waar je jouw geld mee verdient. En ik weet dat dit lastig is, want daarmee verlies je natuurlijk de controle en gebeurt misschien niet alles meer precies zoals jij dit wilt, maar dit is wel nodig als jij met jouw bedrijf naar het volgende level wilt.

 

2) Niet consistent zijn

Als ondernemer vinden we het vaak superleuk om iets nieuws te bedenken, maar om dit vervolgens consistent in te zetten, daar zit meestal niet onze kracht. We houden nu eenmaal niet van saai. Laat dat nu juist wel nodig zijn om te groeien. Dat vraagt van je dat je die wekelijkse nieuwsbrief echt elke week stuurt, dat je dat webinar dat zo goed converteert steeds opnieuw inzet en dat je vanaf nu elke week zichtbaar bent op social media. Klanten houden ervan als jij betrouwbaar bent en doet wat je zegt. Daarmee creëer je vertrouwen en je zult zien dat dit echt heel veel oplevert.

 

3) Geen goede strategie

Toen jij jouw bedrijf startte heb je waarschijnlijk een strategie bedacht. Dat werkte, want je bent er nog steeds. Maar nu wil je verder en dat lukt helaas niet door de acties uit jouw huidige strategie steeds meer en vaker in te zetten. Door alleen maar meer te doen van wat je nu doet, groeit jouw bedrijf niet automatisch. Elke strategie heeft namelijk zijn plafond en wanneer dat plafond bereikt is, is het tijd om over te schakelen naar een nieuwe strategie. Zorg er dus voor dat je de juiste strategie in de juiste fase van jouw bedrijf gebruikt. Vind je dit lastig? Neem dan vooral contact met mij op. Dan gaan we samen aan de slag om de juiste strategie te implementeren.

 

4) Geen groeimindset

Het kan zijn dat je alle bovenstaande acties al hebt genomen, maar dat het nog steeds niet lukt. Dan zit het probleem niet bij jouw acties of strategie, maar bij jouw mindset. Ergens diep van binnen geloof jij niet dat het voor jou mogelijk is en daardoor hou je jezelf onbewust tegen. Dat kan zijn omdat je heel je leven hebt gehoord dat rijke mensen slecht zijn en jij dit natuurlijk niet wilt zijn. Of dat deze groei zou betekenen dat jij meer gaat verdienen dan jouw partner of ouders … ook zo’n bekende blokkade.

Er kunnen allerlei belemmerende overtuigingen zijn die ervoor zorgen dat jij de stappen die je wel moet zetten om te groeien, niet zet. Het is dus heel belangrijk dat je hiermee aan de slag gaat, anders zal het nooit gaan lukken. Ook hier help ik jou natuurlijk graag mee.

Nu ben ik weleens benieuwd: komt 1 van deze dingen jou bekend voor? Of misschien wel allemaal? Dan weet je nu waar je mee aan de slag mag om ervoor te zorgen dat je nu eens écht gaat groeien met jouw bedrijf. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan vooral contact met mij op, want ik help je hier heel graag mee. Veel succes!

Anderen bekeken ook

Wanneer is het tijd om uit te besteden
Zo ga je naar het volgende level in jouw bedrijf
5 strategieën om door jouw inkomensplafond heen te breken
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...