Durf jij jouw gelddoelen te delen?

Durven is doen, deel jouw gelddoelen

Durf jij het te delen? Jouw gelddoelen? 
Ik wel, maar ik weet dat er heel veel onderneemsters zijn die dit liever niet doen. Ook al levert het heel veel op door het wel te doen.

Waar ik het over heb?
Over het delen van jouw omzetdoel.

Als het goed is heb jij voor dit jaar een mooi omzetdoel gesteld voor jouw bedrijf. Je weet welke omzet je wilt behalen. En ook waarom.

Ik weet dat veel onderneemsters hier mee bezig zijn. Er worden workshops gevolgd, plannen gemaakt, visionboard geknutseld. Hopelijk heb jij jouw doel helemaal helder (zo niet, ga dan snel naar mijn website waar je gratis toegang kun krijgen tot de beste tool die er is op dit gebied: de Be,Do,Have lijst).

Maar deel jij dit doel ook met anderen?
Want zolang je dit niet doet dan weet alleen jij van die geweldige plannen. En een afspraak met jezelf is tof, maar we weten allemaal dat we die vaak het makkelijkste breken. Dat wanneer jij echt iets gedaan wilt krijgen, je een stok achter de deur nodig hebt. Dat er mensen moeten zijn die jou regelmatig vragen of je op schema ligt EN die mee denken hoe jij jouw doel kunt bereiken.

En daar zie ik het vaak mis gaan. Veel onderneemsters hebben wel een doel, maar delen het niet. En daardoor hebben ze minder kans het doel ook echt te behalen.

Waarom ze dat niet doen? Daar zitten vaak deze 2 redenen achter:

 

Wat als ik het niet haal?

Als je jouw gelddoelen gedeeld hebt en je haalt het niet, dan voelt het als falen. En ook al heb je een heel mooi winstgevend plan gemaakt voor dit jaar, dat garandeert nog niet dat het ook echt lukt. Dus dat is best spannend. Daardoor zie ik veel onderneemsters hun doelen niet delen, want als je het niet deelt met anderen, dan kun je ook niet echt falen. En dat is wel zo veilig.

 

Wat zullen ze wel niet van mij denken?

Je hebt een mooi ambitieus doel. Je weet wat je wilt en gaat ervoor.
Maar wat nou als dat bedrag veel hoger ligt dan het inkomen van jouw man, ouders of vriendinnen? Dan is het soms best lastig om dat te delen.
Want wat zullen ze dan wel niet van je denken? Dat je een geldwolf bent? Dat zij niet meer goed genoeg zijn? Daar spelen vaak heel wat blokkades mee.
En dat is superzonde, want je hebt ze vaak wel nodig om jouw doel te bereiken. Al is het maar voor een extra dagje oppas tijdens een studiedag van de kinderen.

 

Herken je daar iets in?

Waarschijnlijk wel, want ik denk dat elke onderneemster hier tegenaan loopt. Ja, ook ik, niets menselijks is mij vreemd 😊

En toch kies ik er bewust voor om mij hierdoor niet tegen te laten houden. Want ik weet hoeveel het me oplevert als ik het wel deel. Dat mijn man begrijpt dat ik een avondje door werk, want dat levert weer een extra stukje tuinhuis op. Of dat mijn mastermindgroepje mee denkt hoe ik mijn doel op een snellere en leukere manier kan behalen. Dat is echt zo waardevol!

Vind je het nog te spannend om jouw omzetdoel in jouw omgeving te delen? Begin dan met het delen met andere onderneemsters. Zij zitten allemaal in hetzelfde schuitje en hebben daardoor vaak veel minder oordelen.

Een mooie plek om dat te doen is in mijn besloten Facebookgroep ‘Money Making Movement’.Hier vind je honderden ambitieuze onderneemsters die ook graag hun doelen uit zien komen. Dus mocht je nog geen lid zijn dan nodig ik je van harte uit.

Ik hoor heel graag wat jouw gelddoelen zijn!​

Anderen bekeken ook

Wat is jouw financiële waarom?
Hoe bepaal je een goed inkomensdoel?
Jouw droomleven is haalbaarder dan je denkt
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...