Hoe bepaal je een goed inkomensdoel voor jouw bedrijf?

Jouw inkomensdoel in 3 stappen

Wat wil jij verdienen met jouw bedrijf? Dat is natuurlijk een hele belangrijke vraag.

Het is zelfs de eerste vraag die ik stel aan mijn klanten. Alleen als je weet hoeveel je wilt verdienen weet je hoe je je bedrijf moet inrichten. Een bedrijf dat elke maand € 2.000,- salaris moet opleveren is qua opzet echt anders dan een bedrijf dat € 10.000,- salaris moet kunnen uitbetalen.

En daarom is de vraag: ‘Wat wil jij verdienen met jouw bedrijf?’ zo belangrijk. En niet eentje die je zomaar op gevoel moet beantwoorden. Je mag hier best even over nadenken.

Hoe weet je nou zeker dat je een goed doel hebt gesteld? Dat is zo als het aan de volgende 3 voorwaarden voldoet:

 

1) Uitdagend

Om gemotiveerd te blijven is het noodzakelijk dat je een inkomensdoel stelt dat hoger ligt dan die van het afgelopen jaar. En dan niet een beetje meer, maar echt een serieuze verhoging. Dat zorgt ervoor dat jij blijft groeien. Jouw nieuwe inkomensdoel mag best een beetje een stretch zijn, maar zorg er wel voor dat het ook voldoet aan voorwaarde 2:

 

2) Realistisch

Voelt jouw nieuwe inkomensdoel voor jou realistisch? Tuurlijk elk inkomensdoel is te behalen, maar wanneer je nu al jaren elke maand worstelt om jezelf salaris uit te kunnen betalen, dan is de kans klein dat je jezelf dit jaar opeens elke maand € 10.000,- uit kunt betalen. Zeker wanneer jij niet veel verandert aan de inrichting van jouw bedrijf. Een goed inkomensdoel voelt dus uitdagend, maar is nog wel realistisch. Je zult aan de bak moeten, maar als je het haalt dan kom je bij voorwaarde 3:

 

3) Enthousiast

Je wordt er mega blij van als je het haalt. Want door het te behalen kun je dingen doen die op jouw verlanglijstje staan. Je kunt shoppen zonder op de prijskaartjes te letten, die droomvakantie boeken of verhuizen naar een groter huis. Wat het ook is wat je wil, het is mogelijk als jij meer gaat verdienen.

Heb je een inkomensdoel dat aan alle 3 deze voorwaarden voldoet, dan zit je helemaal goed en kun je met een gerust hart verder met het maken van een winstgevend plan zodat je precies weet wat jou te doen staat om dit inkomensdoel ook echt te behalen.

Wil je serieus aan de slag met jouw doelen? Vraag dan mijn gratis Be-Do-Have lijst aan. Dan ontdek je hoeveel geld jij nodig hebt voor jouw droomleven.

Weet je al welk inkomensdoel je wilt behalen, maar wil je aan de slag met jouw winstgevende plan? Bestel dan vandaag nog mijn masterclass ‘Maak Jouw Winstgevende Plan.’

Anderen bekeken ook

Waarom je als ondernemer meer moet verdienen dan in loondienst
Het gaat niet om omzet
3 gelddoelen die je moet stellen dit jaar
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...