Het geheime wapen van elke succesvolle ondernemer

Schone lei

Het einde van het jaar is het ideale moment om na te denken over wat je volgend jaar allemaal wilt bereiken. En ook al weten we heus allemaal wel dat er niks echt verandert, dat er gewoon weer een bladzijde wordt omgedraaid op de kalender, toch voelt het of opeens alles weer mogelijk is.  Alsof je met een schone lei gaat beginnen. En dat voelt heerlijk.

Alles wat dit jaar niet lukte of waar je niet aan toegekomen bent, dat ga je volgend jaar realiseren. Voel je de energie die je daarvan krijgt?!

Maar wees eens heel eerlijk … hoe vaak heb je dit gevoel al gehad? Dat je vol goede voornemens aan een nieuw jaar begint om er vervolgens achter te komen dat het toch weer niet lukt? Super balen, maar wel logisch.

 

Wapen je met een plan 

Als jij andere resultaten wilt, zal je ook andere dingen moeten doen. En daar gaat het vaak fout. We hopen een hogere omzet te behalen met dezelfde acties. En dat werkt dus niet.

En dit is dus precies de reden dat elke succesvolle ondernemer een financieel plan maakt voor haar bedrijf. Wat je namelijk in zo’n financieel plan doet is concreet maken of wat in jouw hoofd zit in de praktijk ook echt gaat werken. Je ziet meteen zwart-op-wit of en waar het fout gaat. En dan kun je het dus meteen aanpassen. En ervoor zorgen dat jij een strategie bedenkt waarmee het wel gaat lukken. Zo verdoe je niet onnodig veel tijd en kun je meteen de juiste acties inzetten.

  • Zie je bijvoorbeeld in jouw plan dat je jouw product wel 3 x zo vaak moet verkopen als afgelopen jaar om genoeg te verdienen? Dan kun je nu al meteen aan de slag met extra marketingacties, want die klanten die komen niet zomaar uit de lucht vallen.
  • Zie je nu in jouw plan dat je wel erg veel kosten gemaakt hebt dit jaar en dat daar dus veel geld weglekt, dan kun je nu al beginnen met kosten te schrappen.
  • Blijkt uit jouw plan dat je uit jouw gestelde omzetdoel eigenlijk helemaal niet genoeg winst overhoudt, dan kun je nu nog snel een hoger omzetdoel kiezen.

Door het maken van een goed winstgevend plan los je problemen al op voordat ze er zijn. En dat scheelt tijd en heel veel geld.

Het is echt zoals mijn businesscoach altijd zei: jouw omzet die overkomt je niet, die plan je. En dat maakt dat succesvolle ondernemers jaar na jaar hun doelen halen en andere ondernemers keihard werken, maar er veel te weinig van terugzien op hun bankrekening.

Aan de slag!

Dus mocht jij nog geen financieel plan hebben voor jouw bedrijf, ga er dan zo snel mogelijk mee aan de slag. Natuurlijk help ik je hier graag mee. Ik heb een online masterclass Maak Jouw Winstgevende Plan waarmee jij zelf meteen aan de slag kunt. Ook in mijn Money Club en 1-op-1 trajecten besteden we veel aandacht aan het maken van jouw plan, want dit is echt 1 van de belangrijkste zaken in jouw bedrijf.

Dus mocht je hulp nodig hebben check vooral mijn website en ga lekker aan de slag met het maken van jouw plan. Heel veel succes!

Anderen bekeken ook

Vlog: Waarom je als ondernemer meer moet verdienen dan in loondienst
Vlog: Deze nieuwe gewoonte gaat je veel geld opleveren
Vlog: 5 redenen dat jij jouw omzetdoel niet behaalt
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...