Hoe verlos je je van uurtje factuurtje?

Word je wijzer van uurtje factuurtje?

Heel veel ondernemers beginnen hun bedrijf door hun uren te verkopen voor geld. Daar is op zich niks mis mee. Sterker nog het is de snelste manier om te starten, maar … je creëert hiermee wel je eigen inkomensplafond. Je hebt namelijk maar een beperkt aantal uren dat je kan werken en zodra deze op zijn kun je niet meer verdienen.

Wil je meer? Wil je echt goed gaan verdienen? Dan is er een ander verdienmodel nodig dan uurtje factuurtje. Maar hoe doe je dat? Hoe verlos je je van uurtje factuurtje?

 

Resultaat in plaats van tijd

De eerste switch die je moet maken is dat je je niet meer laat betalen voor het aantal uren dat je werkt, maar voor het resultaat dat je levert. Dit is op zich ook veel fijner voor de klant. Deze heeft namelijk een resultaat dat hij/zij wil bereiken en heeft daar een bepaald bedrag voor over. Hoeveel uur jij kwijt bent met het bereiken van dat resultaat is voor de klant niet belangrijk, als het resultaat maar behaald wordt.

 

Creëer pakketten of trajecten

De tweede stap die je gaat zetten is het creëren van pakketten of trajecten waarin jouw klant dit resultaat gaat behalen. Maar dan wel op zo’n manier dat het jou de minste tijd kost. Ook dit is weer even een switch in denkwijze. Wanneer je uurtje factuurtje werkt wil je graag zoveel mogelijk uren werken. Want meer uren werken betekent meer inkomen. Nu wil je juist in zo min mogelijk uren een resultaat behalen. Dit dwingt je om goed te kijken waar zaken beter of sneller kunnen. Zo bespaar jij tijd, terwijl jouw klant hetzelfde resultaat behaalt.

 

Voeg zaken toe die de waarde verhogen

Zorg er vervolgens voor dat jouw aanbod extra waardevol wordt door er zaken aan toe te voegen die jou geen of weinig extra tijd kosten, maar die de klant wel als erg waardevol ervaart. Denk hierbij aan e-books, checklisten, video’s, opgenomen meditaties, toegang tot een community, enzovoort. Door deze zaken toe te voegen kun je jouw prijzen verhogen en verdien je dus een stuk meer terwijl je niet veel meer tijd hoeft te besteden.

 

Schaal jouw aanbod

Jouw aanbod kun je 1-op-1 verkopen. Hierbij doorloopt elke klant individueel jouw traject. Ook hierbij is er natuurlijk een limiet aan hoeveel klanten jij aan kunt. Mocht jouw agenda toch weer vollopen, dan kun je er vervolgens een groepstraject van maken. Hierbij help je in dezelfde tijd een stuk meer klanten en verdien je dus ook meer. Wil je een ultiem schaalbaar verdienmodel, dan kun je er uiteindelijk een online traject van maken. Dan kun je een onbeperkt aantal klanten aan en is er geen inkomensplafond meer.

Het switchen van uurtje factuurtje naar een schaalbaar verdienmodel is wat ik met veel van mijn klanten doe. Wil je weten hoe je dit het beste in jouw bedrijf kunt doen? Neem dan vooral contact met mij op.

Heel veel succes met jouw switch!

Anderen bekeken ook

Meer verdienen in minder tijd
Zo creëer je passief inkomen
Zo krijg je als startende ondernemer snel meer omzet
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...