Zo krijg je als startende ondernemer snel meer omzet

3 tips voor de startende ondernemer

Je hoort vaak dat je als ondernemer de eerste 3 jaar nog weinig verdient. Dat je tijd nodig hebt om op te starten. En ondanks dat het inderdaad even duurt voordat alles staat, hoeft het echt niet zo te zijn dat er in die periode weinig binnenkomt. Omzet kan je vanaf het begin al maken. Daar zullen echter opstartkosten vanaf moeten en daarom hou je minder over. Maar ‘ik zit nog in de opstartfase’ is geen excuus om geen omzet te draaien.

Hoe je dat snel kunt doen, dat vertel ik je graag vandaag.

 

1) Mindset

Het belangrijkste is misschien nog wel precies dit: dat je niet gaat geloven dat het moeilijk is om geld te verdienen in die eerste jaren. Dat zorgt er namelijk voor dat je veel minder in de actiestand komt dan je zou kunnen doen. Je neemt genoegen met minder, want je denkt dat dit normaal is. Niet dus, ook als startende ondernemer kun je echt een goede omzet draaien. Dus stel een uitdagend omzetdoel en ga ervoor.

 

2) Productaanbod

Daarnaast is het belangrijk dat jij een productaanbod hebt dat past bij de fase waar je nu inzit. Ja, ik weet dat je met groepsprogramma’s in dezelfde tijd meer kunt verdienen dan met 1-op-1 werk, maar je hebt op dit moment simpelweg nog niet het bereik om deze groepen vol te krijgen. Zorg dat jouw aanbod zo is opgebouwd dat als je 1 klant vindt die met je wilt werken je ook meteen kunt beginnen. Dus geen producten waar je meerdere mensen voor nodig hebt en ook geen trajecten die lange tijd duren. Potentiële klanten kennen jou nog niet en durven daarom nog niet te investeren in lange (en dus ook vaak dure) trajecten. Begin makkelijk met 1 los product of een kortlopend traject. Daarmee kun je meteen geld verdienen.

 

3) Enge acties

Als starter heb je weinig bereik. Je bent er pas net, dus niet veel mensen weten nog wat je aanbiedt. Dat betekent dat je ook wat andere salesacties mag doen dan de meer gevestigde namen om jouw producten verkocht te krijgen. Want een mail sturen naar alle 37 namen op jouw namenlijst zal niet heel veel verkopen opleveren. Zeker als je bedenkt dat waarschijnlijk maar 30% van die mensen de mail gaan openen. Zelfde geldt voor social media, deze berichten worden maar aan een paar procent van jouw volgers getoond. Dat werkt dus niet als je minder dan 100 volgers hebt. Er is dus meer nodig en dat vraagt wat van je. Als je met een kleine lijst en volgersaantallen toch goed wil verdienen dan zal je rechtstreeks met ze in gesprek moeten gaan. Bel ze allemaal op of stuur ze een DM. Ik weet dat je dat waarschijnlijk eng vindt, maar dit is echt wat er nodig is. Mensen voelen zich door een mail of post op social media niet persoonlijk aangesproken. Maar als je met ze in gesprek gaat, blijkt toch vaak dat ze je niet voor niets volgen. Ga in zo’n gesprek niet meteen verkopen. Vraag waar ze behoefte aan hebben en mocht dat matchen met jouw aanbod dan kun je dan vragen of ze het willen kopen. Matcht het niet, dan doe je wellicht wel goede ideeën op voor nieuwe producten, die je ze vervolgens weer aan kunt bieden.

Door op deze manier aan de slag te gaan, kun je vanaf het eerste moment geld verdienen. Wil je hulp bij het winstgevend opbouwen van je bedrijf, neem dan vooral contact met mij op. Want dat is wat ik doe met mijn klanten.

Anderen bekeken ook

Zo krijg je betaald om jouw online training te ontwikkelen
Hoe krijg je meer klanten zonder budget?
Zo creëer je passief inkomen
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...