Hoe krijg je meer klanten zonder budget?

Meer klanten

Het allerliefst wat we als ondernemer vaak willen is meer klanten, want meer klanten zorgt voor meer omzet. Daarom doe je hard je best om zichtbaar te zijn. Je post op social media, vertelt aan iedereen dat je ondernemer bent en stuurt nieuwsbrieven naar je lijst. En er komen af en toe echt wel nieuwe klanten, maar het loopt nog geen storm.

Dit komt doordat jouw bereik nog te klein is. De snelste manier om meer bekendheid (en dus meer klanten) te krijgen is door advertenties in te zetten. Hiervoor is echter wel geld nodig, vaak veel geld. De kosten voor advertenties kunnen namelijk nogal snel oplopen.

Dit zorgt vaak voor een vicieuze cirkel. Je verdient nu niet genoeg en wilt graag meer klanten zodat je meer kunt verdienen. Maar je hebt geen budget om te adverteren waardoor je te weinig nieuwe klanten blijft trekken en niet genoeg blijft verdienen.

HELP! Is er dan geen enkele manier om snel nieuwe klanten te maken zonder geld uit te geven? Natuurlijk wel! Er zijn zelfs meerdere opties en die wil ik graag met je delen.

 

Facebookgroep

Start een besloten Facebookgroep waarin je kennis, tips en tricks deelt. Maak de groep zo waardevol dat mensen er graag lid van zijn EN blijven. Doordat je zo actief met de leden van jouw groep aan de slag gaat leren de deelnemers jou heel snel kennen en ontdekken zo hoe goed jij ze kan helpen. Het zal dan ook niet lang duren voordat er leden uit de groep klant bij jou willen worden. Wanneer jij dit goed doet kan een Facebookgroep een goudmijntje zijn.

En ik kan het weten, want ik heb zo’n groep: Money Making Movement. Je bent van harte uitgenodigd om hier lid van te worden.

 

Affiliates

Het inzetten van affiliates kan een enorme boost geven aan jouw aantal verkopen. Wat je hierbij doet is dat anderen jouw product gaan promoten in ruil voor een vergoeding. Deze vergoeding krijgen ze echter pas wanneer er ook echt een verkoop is. Het kost je dus wel een gedeelte van jouw omzet, maar pas nadat jij zeker weet dat je geld verdient. Door het inzetten van affiliates kun je heel snel veel groeien.

 

Zelf potentiële klanten benaderen

Vaak zijn er best wel mensen die klant bij jou willen worden, maar ze hebben het nog niet geregeld. Hun probleem of verlangen is nog niet zo urgent dat ze uit zichzelf actie hebben ondernomen, maar eigenlijk willen ze het wel. Dan kan het fijn zijn als jij ze daar een handje bij helpt. Neem rechtstreeks contact op met jouw potentiële klant en laat zien hoe goed jij ze zou kunnen helpen. Dit kun je doen door alvast wat werk gratis te doen zodat zij zien hoe goed je bent en wat je voor ze kan betekenen. Vraag ze vervolgens persoonlijk of ze klant willen worden. Je hebt dan een veel grotere kans dat ze ja zeggen.

Zo zie je, je hoeft echt niet altijd meteen jouw portemonnee te trekken en te gaan adverteren als je snel meer klanten wilt. Als je bereid bent tijd te investeren of een gedeelte van jouw omzet af te staan kun je ook zonder advertenties snel meer klanten krijgen. En dan kan je van jouw extra verdiende geld altijd ook nog advertenties kopen zodat je dubbel zo hard kunt groeien. Heel veel succes!

Anderen bekeken ook

Tips om nog geld te verdienen voor het einde van het jaar
Meer verdienen in minder tijd
Zo creëer je passief inkomen
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...