In 4 stappen naar financiële vrijheid

Zo krijg jij ook financiële vrijheid

Laten we het eens hebben over een heel belangrijk onderwerp, zeker voor ons vrouwen: financiële vrijheid. Want als we financieel vrij zijn dan hebben we keuze. Je zit dan nergens aan vast ‘voor het geld’. Je kunt je leven helemaal zo inrichten als jij het graag wilt. Daarbij kun je ook het leven van jouw familie en vrienden positief beïnvloeden. Alle reden dus om financieel vrij te willen zijn. Maar hoe doe je dat? Vandaag deel ik de 4 stappen met je die je hiervoor moet zetten.

 

1. Bepaal jouw doel

Wat is financiële vrijheid voor jou? Hoe ziet jouw leven er dan uit? En hoeveel geld heb je hiervoor nodig? Ik begin al mijn trajecten met de vraag welke lifestyle de onderneemster graag wil bereiken. Op basis daarvan kunnen we dan het benodigde bedrag berekenen. Wil je financieel vrij zijn dan komt er genoeg geld binnen om deze lifestyle te kunnen betalen zonder dat je hier nog voor hoeft te werken. Het is niet dat mijn klanten helemaal niet meer willen werken, het is alleen zo dat het niet hoeft als ze niet willen. En dat voelt natuurlijk heel vrij.

 

2. Creëer een vrijheidsproduct

Nu je weet welk bedrag je nodig hebt, gaan we jouw bedrijf zo inrichten dat dit binnenkomt. En dan niet met een product waarvoor je zelf elke keer werk hoeft te doen, maar met een product dat onafhankelijk van jouw tijd verkocht kan worden. Hiervoor moet vaak een nieuw product gecreëerd worden of de manier waarop het bedrijf is ingericht veranderd. Dit is echt een proces en kan best een tijd duren. Belangrijk is dat je voor je blijft zien waarvoor je dit doet.

Een product creëren waarmee je ook verdient als je niet werkt kan op allerlei manieren denk bijvoorbeeld aan een online training, het schrijven van een boek, het werken met affiliates of licenseren van je eigen methode. Kies de manier die bij jou en jouw bedrijf past en ga aan de slag.

 

3. Investeer een gedeelte van je winst

Als het goed is gaat jouw bedrijf steeds beter lopen nu je er ook producten aan toe hebt gevoegd waarvoor je zelf niet hoeft te werken als het eenmaal staat. Op dit moment werk je nog wel en heb je dus minimaal 2 geldstromen. Zorg dat je een gedeelte van het geld dat je nu extra verdient investeert. Zo zorg je ervoor dat jouw geld voor je gaat werken. En je met geld, geld maakt. Dit zorgt ervoor dat je sneller financieel vrij zal zijn.

 

4. Werk aan je mindset

Wil je jouw bedrijf zo inrichten dat je ook geld kunt verdienen als je niet werkt dan is er behoorlijk wat mindset werk te doen. Het klinkt misschien heerlijk financieel vrij zijn, maar de meeste van ons geloven diep van binnen toch dat je pas geld mag verdienen als je er hard voor hebt gewerkt. En daarom creëer je steeds opnieuw toch extra werk en bereik je nooit het punt van financiële vrijheid. Daarnaast is het voor velen van ons (vooral vrouwen) lastig om meer te hebben dan we nodig hebben. Want waarom zouden wij in luxe mogen leven terwijl er zoveel mensen op de wereld het moeilijk hebben? Ook deze geldblokkade komt veel omhoog zodra mensen financieel vrij proberen te zijn. Belangrijk is om je bewust te zijn van deze geldblokkades. Alleen dan kun je ingrijpen als je jezelf weer betrapt in het creëren van extra werk of het niet kunnen ontvangen.

Volg deze 4 stappen en je zult zien dat je stapje voor stapje steeds meer richting die financiële vrijheid gaat. Zoals gezegd het is een proces en je bent echt niet binnen een jaar financieel vrij. Maar als jij bereid bent het werk te doen is het heel goed mogelijk.

En wil je hier hulp bij? Neem dan vooral contact met mij op, want ik help je hier graag mee.

Anderen bekeken ook

Meer verdienen in minder tijd
Zo ga je naar het volgende level in jouw bedrijf
5 strategieën om door jouw inkomensplafond heen te breken
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...