Je wilt niet meer klanten, je wilt meer winst

Als je even doorvraagt

Op mijn website bied ik de mogelijkheid om een gratis geldgesprek aan te vragen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je een aantal vragen invullen. Dat geeft mij informatie over waar we op moeten focussen tijdens die 20 minuten dat zo’n gratis gesprek duurt. En wat mij opvalt, is dat 80% van degene die zo’n gesprek aanvragen, aangeven dat ze graag willen weten hoe ze meer klanten kunnen krijgen.

En dan moet ik eigenlijk altijd een beetje lachen.

 

Je wilt niet meer klanten

Echt serieus, dit is niet het probleem in jouw bedrijf. Je denkt het wel. Je hoort het overal om je heen. De gesprekken met jouw business buddy’s gaan ook meestal over hoe je meer klanten kunt vinden. Maar echt, geloof me … dat is niet het probleem.

 

Jouw echte probleem is dat je niet genoeg verdient. Waar of niet?

Dat probleem kun je oplossen door meer klanten te zoeken. Maar, er zijn nog een heleboel andere oplossingen mogelijk. Oplossingen die vaak beter bij jou passen dan het zoeken van een hele berg nieuwe klanten.

Want zou je in plaats van 20 nieuwe klanten die allemaal ‘iets’ bij jou kopen van € 100,- niet liever 1 klant hebben die meteen voor € 2.000,- bestelt? Ik denk van wel.

Dat kun je op allerlei manieren voor elkaar krijgen. Een ander aanbod, een andere doelgroep, een ander verdienmodel, andere prijzen, andere marketing…

En dat is waar ik mijn klanten mee help. In plaats van direct op zoek te gaan naar nieuwe klanten, vraag ik ze om even een pauze in te lassen. Om samen met mij vanuit een helikopterview naar hun bedrijf te kijken. Om te zien of de manier waarop die nu is ingericht eigenlijk wel de juiste is. Of ze hiermee wel op de meest prettige manier hun omzetdoelen gaan behalen.

Vaak blijkt dat er dan toch zaken anders moeten worden ingericht. En daar help ik ze dan natuurlijk ook mee. We bouwen vervolgens een bedrijf waarbij ze meer dan genoeg verdienen en niet steeds die stress hebben rondom het vinden van nieuwe klanten.

Dat gun ik jou ook. Dus in plaats van als een gek op zoek te gaan naar nieuwe klanten, vraag jezelf eerst eens af of dit het echte probleem is in jouw bedrijf.

 

Gratis geldgesprek

Vermoed jij nu ook dat alleen maar meer nieuwe klanten niet de oplossing is voor jouw bedrijf? En wil jij graag weten wat dan wel? Dan kun je op mijn website zo’n gratis geldgesprek aanvragen. Dan kijk ik geheel kosteloos 20 minuten met je mee naar jouw bedrijf en geef je advies over hoe je meer kunt verdienen. Wie weet tot snel!

Anderen bekeken ook

Het gaat niet om omzet
Gebruik jij jouw zakelijke rekening ook voor privé uitgaven?
Zo krijg je blijere klanten en een hogere omzet
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...