Moet je harder werken bij een duurder product?

Tijd = Geld. Hoe duurder een product, hoe harder jij moet werken en hoe meer tijd jij erin moet stoppen. Mensen betalen hier immers voor.

Ik weet dat dit iets is waar veel van mijn klanten mee worstelen. Ze willen hogere prijzen vragen, dat is eigenlijk ook nodig willen ze ooit hun omzetdoel halen, maar…ze hebben het nu al zo druk. Hun agenda zit vol. Ze hebben helemaal geen tijd om nog veel meer beschikbaar te zijn.

Daardoor durven ze geen duurdere producten te ontwikkelen en blijven ze vast zitten in hun huidige situatie. Superzonde!

 

Tijd = geld is helemaal niet altijd waar

 

Stel jij bied nu een training aan voor starters op jouw gebied. Dat kan zijn voor startende ondernemers zoals bij mij, maar ook voor mensen die een gezonde lifestyle willen ontwikkelen of die willen leren fotograferen…..maar net wat jouw expertise is.

De starterstraining is vaak niet het duurste product dat je hebt. Maar….deze klanten hebben meestal best veel hulp van jou nodig. Ze stellen veel vragen en je moet ze alle praktische kennis nog leren.

Bied je naast de starterstraining ook een gevorderden training aan, dan zal je zien dat zij niet persé meer tijd nodig hebben. Ze hebben al een bepaalde basis, je hoeft ze niet alles meer uit te leggen.
Om door te groeien naar het volgende level gaat het meer om mindset werk en daar hebben ze zelf tijd voor nodig. Jij moet ze prikkelen en er moet toegang zijn tot jou, wanneer ze daar behoefte aan hebben. Maar dit hoeft niet meer tijd te kosten. Wel moet jouw coaching op een hoger niveau zijn en daarom betalen ze meer.

Het gaat dus niet altijd om tijd. Je hoeft niet persé harder te werken bij een duurder product. Je kunt rustig een hoger geprijsd product ontwikkelen zonder zelf in de problemen te komen met je agenda.

Voel je al de mogelijkheden die dit schept? Opeens kun je wel meer verdienen zonder zelf in tijdsnood te komen.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van een duurder product? Vraag dan snel een gratis geldgesprek aan dan gaan we hier samen mee aan de slag.

Anderen bekeken ook

Is jouw prijs te hoog?
Verzet jij je tegen makkelijk geld?
Je prijzen verhogen zonder klanten weg te jagen
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!