Wanneer mag je jezelf salaris uitbetalen?

Jij bent de baas over jouw salaris

Wanneer je voor jezelf begint, ben je niet alleen verantwoordelijk voor het vinden en helpen van klanten, je bent ook verantwoordelijk voor jouw eigen salaris. Dat wordt niet meer automatisch elke maand overgemaakt zoals in loondienst wel gebeurt. Opeens ben je zelf in charge. Jij bepaalt hoeveel salaris je ontvangt en wanneer.

Dat maakt veel ondernemers die ik spreek onzeker. Want wanneer kan je dan salaris uitbetalen en hoeveel? Het laatste wat ze willen is in de financiële problemen komen omdat ze te veel geld naar zichzelf hebben overgemaakt. Daarom wil ik het in de blog van vandaag eens hebben over wanneer het tijd is om jezelf salaris uit te betalen.

Het zal je misschien verbazen meer veel ondernemers betalen zichzelf geen salaris uit. Hun bedrijf loopt nog niet goed genoeg, ze willen eerst investeren of halen af en toe geld uit hun bedrijf wanneer ze het nodig hebben. Klinkt allemaal heel logisch, maar ik raad het niet aan.

Volgens mij is het beste moment om salaris aan jezelf over te maken namelijk NU.

Ja, ook als je bedrijf nog niet goed genoeg loopt, ook als je investeringen wilt doen en zeker als je nu al af en toe iets uit jouw bedrijf haalt.

Waarom? Het uitbetalen van salaris is enorm symbolisch. Je bent een bedrijf gestart, geen stichting. En dat betekent dat het de bedoeling is dat je ervoor betaald wordt. Zo niet, dan is het liefdadigheidswerk. Helemaal niks mis mee, maar dan zal je er altijd nog een baan naast moeten aanhouden om thuis de rekeningen te betalen.

Bij een bedrijf hoort salaris. En dit mag je dan ook vanaf de eerste maand elke maand overmaken.

Voordat je nu in de paniek schiet, omdat je nog helemaal niet genoeg verdient om dit te kunnen betalen … ik heb niet gezegd dat je jezelf meteen duizenden euro’s uit moet betalen. Start eventueel lager en schaal het bedrag op zodra jouw bedrijf beter gaat lopen. Het belangrijkste is dat je jezelf hebt beloond voor het werk dat je doet.

Sneller groeien

Tweede reden om dit te doen is dat het ervoor gaat zorgen dat jouw bedrijf sneller winstgevend is. Zodra je elke maand automatisch geld van je zakelijke naar je privébankrekening overmaakt, ontstaat er een financieel gat op je zakelijke bankrekening. En dat is een probleem wanneer je andere zakelijke facturen wilt betalen. En de meeste ondernemers die ik ken voelen zich mega verantwoordelijk voor die facturen, dat heb jij vast ook. Je zal dan ook alles op alles zetten om dit op te lossen. Extra marketingacties, meer salesactiviteiten, toch je prijzen verhogen, besparingen doorvoeren… En laat dat er nou net voor zorgen dat je een stuk winstgevender wordt met jouw bedrijf. Het zorgt ervoor dat het groeit en dat je een stuk meer verdient.

Dus als je op dit moment jezelf nog geen salaris gunt, ga dat dan vandaag nog inregelen. Zorg ervoor dat dit met een automatische overboeking ingeregeld wordt zodat het echt elke maand gebeurt.

Daar wordt niet alleen jij, maar ook jouw bedrijf beter van!

En wil je graag hulp om jouw bedrijf winstgevender te maken zodat jij jezelf snel meer salaris kunt uitbetalen? Neem dan contact met mij op, ik help je daar graag bij.

Anderen bekeken ook

Vlog: Hoeveel salaris mag je eigenlijk aan jezelf uitkeren?
Vlog: Betaal jij jezelf elke maand salaris uit?
Vlog: Waarom je als ondernemer meer moet verdienen dan in loondienst
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...