Wat kost het jou om deze omzet te genereren?

Ik kan zorgen dat jullie volgend jaar een miljoen omzet genereren

Regelmatig zeg ik tijdens presentaties: Ik kan ervoor zorgen dat jullie allemaal volgend jaar een miljoen omzet genereren.

En dan hoor ik vaak verbaasde geluiden, maar het is waar.

Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Wat daar dan wel voor nodig is, is een flink marketingbudget. Er moet voor 10-duizenden euro’s aan Facebook Advertenties of Google Adwords uitgezet worden. Er moeten reclamespotjes op tv en radio komen en gesponsorde artikelen in tijdschriften. Je zal influencers moeten betalen om jouw naam te noemen en misschien moeten er ook nog billboards met jouw naam geplaatst worden aan de snelweg.

Als niemand meer om je heen kan, dan komen de klanten vanzelf. Hoef je niet eens heel goed te zijn in wat je doet.

Alleen……hoeveel kosten heb je dan gemaakt om dit voor elkaar te krijgen? En zijn die kosten ondertussen niet hoger dan hetgeen het je oplevert? Want een miljoen omzet behalen is top. Maar daar 1,5 miljoen aan kosten voor moeten maken, dat is niet echt een rendabele business.

En nu is een miljoen misschien een erg hoog omzetdoel. Maar weet dat dit op kleinere schaal bij veel ‘succesvolle’ ondernemers speelt.

Degene waarvan jij op Facebook en Instagram foto’s ziet met volle workshops of uitverkochte producten. Wanneer zij deze voor elkaar hebben gekregen door heel veel te adverteren, hebben ze dit succes (en de bijbehorende omzet) eigenlijk gewoon gekocht.

En kan het dus zijn dat jij met steeds maar 5 deelnemers aan jouw workshop eigenlijk onder de streep meer overhoudt.

Dus laat je niet gek maken door al die zogenaamde succesverhalen. Uiteindelijk draait het in het ondernemerschap om de winst.

En het is prima om te adverteren, want hoe moeten jouw klanten anders weten wat je aanbiedt? Maar zorg dat de kosten hiervoor in verhouding zijn met de omzet die hieruit voorkomt.

En vind je het nu lastig om te bepalen hoeveel budget jij nu eigenlijk in kunt zetten voor jouw marketing? Neem dan vooral contact met mij op, want daar help ik je graag mee.

Anderen bekeken ook

Vlog: 4 manieren om meer te verdienen in minder tijd
Vlog: Waarom je als ondernemer meer moet verdienen dan in loondienst
Vlog: Zo zorg je voor meer inkomen zonder harder te werken
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...