3 krachtige Money Mantra’s om geld aan te trekken

3 krachtige Money Mantra’s om geld aan te trekken

Als financieel business coach help ik jou met jouw cijfers en strategie zodat jij zo snel mogelijk een heel winstgevend bedrijf hebt. Maar…..daar blijft het niet bij. Je kan nog zo’n geweldig financieel plan hebben voor jouw bedrijf, wanneer je blokkeert bij de uitvoering daarvan merk je er niks van op je bankrekening. Daarom coach ik naast de cijfers en strategie ook op mindset. En vandaag wil ik het met je hebben over een hele krachtige manier om jouw money mindset te verbeteren en dat is het gebruik van money mantra’s.

Money Mantra’s zijn korte krachtige zinnen die je steeds opnieuw herhaalt tegen jezelf. In het begin geloof je zelf waarschijnlijk nog niet echt in hetgeen je zegt, maar je zou willen dat het waar was. Door de zin keer op keer te herhalen gaat het op den duur ‘normaal’ klinken en kost het je geen moeite meer om te geloven dat dit voor jou ook waar zou kunnen zijn.

Money Mantra’s zorgen ervoor dat de stroom aan negatieve gedachten die je hebt over geld verbroken wordt. Al is het maar voor heel even. We hebben namelijk de hele dag van die stemmetjes in ons hoofd die maar door tetteren. En vaak hebben die niet veel goeds te vertellen over onze verdiencapaciteit. Dit gebeurt grotendeels onbewust. Het is voor ons zo normaal, we doen dit al ons hele leven en daardoor valt het ons niet op. Door het gebruik van een money mantra doorbreek je dit getetter even en ben je je er bewust van. Je doorbreekt dan even het negatieve geluid en plaatst een positieve gedachte. Doe je dit regelmatig dan ga je steeds meer en meer in deze positieve gedachte geloven.

Wanneer je een starter bent en het spannend vindt om de eerste verkopen te genereren. Denk je vaak: ‘Wie gaat mij hier nou voor betalen?’ Een hele krachtige money mantra om hier tegenover te stellen is dan: ‘Klanten staan in de rij om mij te betalen’. In het begin voelt dit heel nep en denk je waarschijnlijk meteen daarna: Yeah Right…….maar door steeds opnieuw die zin te herhalen gaat ie steeds normaler klinken. En je zal zien dat die eerste verkopen dan niet lang op zich laten wachten.

Wanneer je al een tijd ondernemer bent en het wil niet lukken om echt lekker te verdienen is de money mantra: ‘Het is makkelijk om €500 per dag te verdienen’ een goede.  Hiermee plant je een zaadje dat het niet zo hard werken hoeft te zijn. Je hoeft niet te struggelen. En voor je het weet is daar opeens die klant die zonder problemen dit bedrag naar je overmaakt.

En voor de al gevorderde ondernemer kan het soms lastig zijn om op te schalen in haar bedrijf. Iets wat wel nodig is om verder te groeien. Een mooie money mantra is dan: ‘Geld komt van alle kanten mijn leven binnen.’ Deze zorgt ervoor dat je open gaat staan voor alle mogelijke geldstromen die er zijn in jouw bedrijf.

Belangrijk bij money mantra’s is dat je deze zin elke dag meerdere keren tegenkomt. Dus zeg het hardop in de spiegel als je opstaat. Hang de zin op in je kantoor of gebruik hem als screensaver. Het is de kracht van herhaling die zorgt dat het werkt.

Wel is het zo dat je aan de slag moet gaan. Op de bank deze mantra’s honderden keren opzeggen gaat niet voor meer geld zorgen. Maar als je consequent jouw acties blijft doen in combinatie met deze money mantra’s zal je zien dat je snel verbetering gaat zien in je banksaldo.

En ik ben benieuwd: Gebruik jij al money mantra’s? En welke werkt er goed voor jou? Deel dit vooral met me in de reacties.

Anderen bekeken ook

Doorbreek jouw geldblokkade met deze simpele vraag
Zeg dit nooit meer
4 manieren waarop jij de groei van jouw bedrijf tegenhoudt
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...