De 3 meest gebruikte excuses die jou tegenhouden om geld te verdienen

Geen reden voor excuses

Als je echt goed geld wilt verdienen als ondernemer zal je uit je comfortzone moeten komen. Dat heb je vast wel eens eerder gehoord. Want met alles wat je nu doet, verdien je wat je nu verdient. Wil je meer, dan zal je meer moeten doen. En dat voelt spannend.

Want misschien heb je tot nu toe voornamelijk de ‘veilige’ acties gedaan. Je hebt over je bedrijf gepost op social media, het aan je vrienden vertelt en een nieuwsbrief verstuurd. Grote kans dat het daarmee nog niet echt stormloopt in jouw bedrijf. Dit zijn namelijk allemaal acties waarin je jezelf nog een beetje kan verstoppen.

Wil je echt serieus meer klanten en meer geld aantrekken dan zal je jezelf veel meer moeten laten zien. Je moet laten weten dat jouw bedrijf bestaat en hoe gaaf jouw product is. EN je moet gaan vragen om de verkoop. Dit is het moment dat wij als ondernemers onszelf in de weg gaan zitten. We weten dat we dit moeten doen, maar we blokkeren en hebben daarvoor allerlei redenen. Deze redenen zijn niet meer dan excuses en ik wil vandaag de 3 meest gebruikte met jou doornemen.

 

1) Geen geld

Wat veel hoor is dat onderneemsters zeggen: “Ik wil mezelf best laten zien, maar … dan heb ik een camera nodig en een microfoon en software. En die kosten allemaal geld, maar op dit moment heb ik niet genoeg klanten en komt er niet genoeg geld binnen, dus ik kan daar nu niet in investeren.” Klinkt heel logisch, maar jij bent ondernemer. Als je op deze manier denkt als ondernemer dan kom je in een vicieuze cirkel. Je verdient nu niet genoeg, maar de stap die tot meer inkomen leidt, kan je niet betalen waardoor je te weinig blijft verdienen.

Is het echt waar dat je de volgende stap niet kunt zetten omdat je geen geld hebt? Of kun je best video’s maken met jouw smartphone en deze met een gratis tool bewerken en is dit een excuus?

Heb je wel echt een investering nodig voor jouw volgende stap? Weet dan dat risico’s nemen bij het ondernemerschap hoort. En dat betekent soms dat je moet investeren voordat je geld verdiend hebt. Je moet erop vertrouwen dat je door deze investering te doen het geld driedubbel terugverdient.

 

2) Geen tijd

Een tweede excuus dat ik ook vaak hoor is: geen tijd. Het is al zo druk in jouw bedrijf, je hebt ook nog een gezin, je bent misschien wel mantelzorger… Kortom, je hebt al een heel druk leven. Waar haal je nu nog de tijd vandaan om je te verdiepen in hoe een bepaalde tool werkt of om naar events te gaan om nieuwe kennis en connecties op te doen?

Ook dit klinkt weer heel logisch, toch zal je ergens een keuze moeten maken. Want als jij niets verandert i.v.m. te weinig tijd, blijft alles zoals het is en blijf je te weinig tijd en geld hebben. Kijk daarom eens waar jij nu tijd besteed aan zaken die jouw geen omzet opleveren.

Hoe vaak hang jij doelloos rond op social media, of zit je een hele avond te prutsen in Canva om het perfecte plaatje te maken? Niet doen! Besteed deze tijd aan zaken die jouw bedrijf verder gaan brengen en jou meer geld opleveren. Kwestie van prioriteit in plaats van geen tijd.

 

3) Techniek

Als ondernemer kan je heel wat tools inzetten om meer bereik en meer klanten te krijgen. En de ontwikkelingen volgen zich snel op. Zeker als je niet zo handig met computers bent kan je dan al snel het gevoel bekruipen dat dit niks voor jou is. Online programma’s maken, webinars geven of salesfunnels bouwen, je zou niet weten waar je moet beginnen en stelt het daarom steeds uit.

Zo heb ik zelf het geven van mijn eerste webinar onnodig lang uitgesteld. Ik was bang dat ik halverwege mijn beeld of geluid zou verliezen. Na heel wat maanden uitstellen kon ik er echt niet meer omheen, het was écht nodig om mijn gewenste aantal verkopen te krijgen. Toen ik het eenmaal deed, viel het natuurlijk hartstikke mee en had ik meteen een paar verkopen.

Ik vind het nog steeds zonde dat ik er niet eerder aan begonnen bent. Maar ik had mezelf wijsgemaakt dat die techniek zo lastig was dat ik het niet kon doen En dat was gewoon een excuus waar ik doorheen moest. Alles is te leren en het blijkt vaak helemaal niet zo lastig als je van tevoren had bedacht. Vergeet niet: als techniek echt niet jouw ding is… je kunt het ook gewoon uitbesteden.

Dit zijn de 3 meest gehoorde excuses. Kwamen ze je bekend voor? Mij ook hoor. Ik betrap mezelf er nog steeds wel eens op dat ik denk: ‘Daar heb ik nu geen tijd/geld voor’. Maar ik weet ondertussen ook dat dit excuses zijn. Door daar niet te veel naar te luisteren en gewoon de stappen te zetten die nodig zijn, merk je dat het steeds makkelijk wordt. En dat het geld dat je investeert weer terugkomt, dat je die tijd eigenlijk best kan missen en dat die techniek eigenlijk wel meevalt. En dan heb jij mooi wel weer een volgende stap gezet. Je zult zien, die stap wordt beloond met meer inkomen. Heel veel succes!

Anderen bekeken ook

Nee, je moet niet eerst met je geldblokkades aan de slag
Zeg dit nooit meer
4 manieren waarop jij de groei van jouw bedrijf tegenhoudt
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...