De meest winstgevende bedrijfsideeën voor 2021

Vind jouw winstgevende factor

1 van de dingen die ik superleuk vind aan mijn bedrijf is dat ik als financieel business coach een uniek kijkje achter de schermen krijg bij heel veel verschillende soorten bedrijven. Ik zie hoeveel omzet ze maken, waarmee en nog veel belangrijker: hoeveel winst ze maken. Want dat is natuurlijk waar het om draait. Hoeveel verdien je nu eigenlijk zelf met jouw bedrijf?

Het afgelopen jaar is de wereld op zijn kop gezet. Bedrijven die jarenlang prima draaiden zagen hun omzet verdampen of moesten zelfs gedwongen sluiten. Daar tegenover zie ik echter ook een aantal klanten een megagroei doormaken en heel goed verdienen. En dat gun ik jou natuurlijk ook. Daarom deel ik vandaag een aantal bedrijfsideeën met je waarmee je dit jaar heel goed kunt verdienen. 

 

1) Website of online academie bouwer

Bedrijven gaan massaal online en willen het ook snel geregeld hebben dan kunnen ze tenminste weer geld verdienen. Daarom zie ik een groeiende vraag naar websitebouwers en bouwers van online academies. Het mooie hiervan als business is dat je weinig nodig hebt om dit te doen. De juiste kennis, een goede computer en een aantal tools en je bent in business. Dit betekent dat er weinig vaste kosten zijn en je dus snel een goede winst kunt maken.

 

2) Content creator

De winkelstraten zijn leeg, beurzen en evenementen gaan niet door en dus is het nu belangrijker dan ooit dat bedrijven online zichtbaar zijn. Daarom zie ik een groeiende vraag naar content creators. Ondernemers die kunnen helpen met het maken van video’s, die die video’s kunnen editen, die goed beeldmateriaal kunnen maken of fantastische teksten kunnen schrijven. Ook weer beroepen waarbij je na de startkosten van een goede camera of opleiding niet enorm veel kosten hoeft te maken.

 

3) VA

De afgelopen jaren zijn er steeds meer eenmanszaken gestart en die trend blijft voorlopig nog wel doorgaan. Weinig mensen willen in economisch onzekere tijden het risico van een team dragen. Wanneer die eenmanszaken beginnen te groeien is de eerste die ze inschakelen om wat taken over te dragen, een VA (Virtual Assistant). Die kan je inschakelen voor een paar uurtjes of een losse klus en dat is dus veel makkelijker dan echt iemand aannemen. Door de enorme toename van eenmanszaken kan het niet anders of er blijft voorlopig een steeds grotere vraag zijn naar VA’s. En ook hierbij maak je weinig kosten en kun je dus snel veel winst creëren.

 

4) Coach of Consultant met online trainingen

Coach of consultant is al jaren een booming business. Je maakt jouw kennis te gelde en aangezien jij expert bent staat daar vaak een mooi tarief tegenover. Daarnaast heb je vaak heel lage kosten. Nadeel…klanten helpen is vaak tijdsintensief, je kunt dus maar een beperkt aantal klanten helpen. Oplossing: maak een online training waarin jij jouw kennis deelt. Klanten kunnen nu in hun eigen tijd jouw kennis tot zich nemen en jij kunt veel meer mensen tegelijk helpen. Nadat je de opstartkosten hebt gemaakt kun je onbeperkt opschalen en dus veel verdienen.

 

5) Webshop

Deze laatste is een lastige… Maar als je goed doet, kun je er heel lekker mee verdienen. Door het sluiten van de winkels wordt er nu massaal online geshopt. Er is dus een enorme vraag naar webwinkels. Alleen … deze hebben vaak wel behoorlijk wat kosten, want alles wat er verkocht wordt moet natuurlijk wel gemaakt of ingekocht worden. Bij te lage prijzen werk je je 3 slagen in de rondte, maar hou je er nog steeds weinig aan over en ben je dus niet echt een winstgevende business. Maar als je jouw prijzen goed berekend hebt en je verdient per verkoop genoeg dan kan een webshop op dit moment een goudmijntje zijn.

 

Dit waren ze. Dus ben je op dit moment nog zoekende naar het soort bedrijf dat je wilt starten. Doe er je voordeel mee.

En heb jij een heel ander soort bedrijf? Geen paniek. Alleen omdat jij nu niet in de snelst groeien bedrijfstak zit, wil niet zeggen dat alles verloren is. Het is nog steeds heel goed mogelijk om een vette winst te maken. Kwestie van jouw bedrijf op de juiste winstgevende manier inrichten. Wil je daar meer over weten, neem dan vooral contact met mij op.

Anderen bekeken ook

Vlog: De meest winstgevende bedrijfsideeën voor 2022
Vlog: Zo krijg je betaald om jouw online training te ontwikkelen
Vlog: Het gaat niet om omzet
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...