Deze belastingtip kan je heel veel geld opleveren

Middeling

Belastingen….voor de meeste ondernemers niet het meest favoriete onderdeel van het ondernemerschap. Bij belastingen denken we namelijk al snel aan wat we allemaal moeten betalen. Maar….er is ook een regeling die jou wellicht heel wat geld op kan leveren. En die wil ik vandaag met jou delen. Deze regeling heet Middeling.

 

Wat is het precies?

Middeling is een fiscale regeling om mensen tegemoet te komen die te maken hebben met een sterk wisselend inkomen. De kans is dan namelijk groot dat je meer belasting betaalt dan wanneer je 3 jaar ongeveer hetzelfde hebt verdiend. Dit komt omdat we in Nederland een progressief belastingstelsel hebben. Met de regeling middeling geeft de belastingdienst je de kans om dat te veel betaalde bedrag terug te vragen.

Dit kan bij jou van toepassing zijn wanneer je een seizoensgebonden beroep hebt zoals een strandtenthouder of een schaatsenverkoper. Heb je het weer mee dan kun je in 1 jaar heel goed verdienen. Zit het jaar daarna het weer tegen, dan kan het fors minder zijn.

Maar ook als jij geen seizoensgebonden beroep hebt, heb je er recht op. Deze regeling is namelijk voor iedereen. Want ook als jij jouw baan in loondienst opzegt of minder uren gaat werken om voor jezelf te beginnen kan dit voor een behoorlijke schommeling in jouw inkomen zorgen. Of wanneer jij vorig jaar student was en nu een lekker inkomen hebt, dan is dat ook een verandering. Of een dip in je inkomen vanwege grote investeringen, of juist een uitzonderlijk goed jaar door 1 mega-order. De mogelijkheden zijn eindeloos.

En het bedrag van de teruggave kan ook behoorlijk zijn. Ik heb het zelf al 2 keer kunnen toepassen en beide keren ging het om meer dan €1000!

 

Hoe werkt het?

Middeling pas je toe op een periode van 3 aaneengesloten jaren. Je hebt hiervoor de definitieve aangiften van die jaren nodig. Zolang je aangifte niet definitief is, kun je hem niet gebruiken. Mocht je jouw aangifte kwijt zijn dan kun je die opvragen bij de belastingdienst.
Je telt je inkomen van die 3 jaren bij elkaar op en deelt het door 3. Hierna bereken je de belasting die je had moeten betalen wanneer jij 3 jaar hetzelfde had verdiend. Dit bedrag vergelijk je met de belasting die je echt betaald hebt. Heb je meer dan €545 (dat is de drempel die de belastingdienst gebruikt) te veel betaald? Dan kun je dit terugvragen.

Let op: Je mag een jaar maar 1 keer middelen. Dus kies het meest gunstigste tijdsvak!

Let op 2: Je mag middeling aanvragen tot 36 maanden nadat de aangifte van het laatste jaar dat je gebruikt definitief is geworden. Dat betekent dat je nu waarschijnlijk nog tot 2014 terug kan gaan met middelen.

 

Laat mij je helpen

Het berekenen en terugvragen van je te veel betaalde belastinggeld kun je prima zelf doen. Maar….ik weet dat er heel wat onderneemsters zijn die een blokkade hebben als het om de belastingen gaat. Die al die belastingtermen lastig en ingewikkeld vinden. En bang zijn dat ze het niet goed doen en dan alsnog een boete krijgen. En daarom schuiven ze het voor zich uit. Meestal zo lang dat ze hun recht op teruggave verspelen omdat de termijn verlopen is. Zo zonde, want het kan jou heel wat geld opleveren!

Daarom help ik mijn Money Club leden met het berekenen en aanvragen van middeling. En al meer dan eens bleek dat ze meer geld terugkregen van de belastingdienst dan dat ze betaald hadden aan investering voor de Money Club. Hoe gaaf is dat?

Dus mocht je de afgelopen jaren schommelingen in jouw inkomen hebben gehad, check dan zeker even of jij recht het op belastingteruggave via middeling. En heb je interesse in de Money Club zodat ik het voor je kan doen EN je nog veel meer tips krijgt om meer te verdienen, neem dan vooral contact met mij op.

Anderen bekeken ook

Vlog: Zo verdien je geld met jouw BTW-aangifte
Vlog: Zo betaalt de belastingdienst jouw investeringen
Vlog: Makkelijker kan ik het niet maken, voordeliger wel.
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...