Belastingtips: makkelijker kan ik het niet maken, voordeliger wel!

Belastingtips

Het is weer belastingmaand. Althans zo noem ik april. Want niet alleen moet jouw aangifte inkomstenbelasting voor 1 mei ingediend zijn. Deze maand moet je ook de btw-aangifte voor het eerste kwartaal doen. Meestal niet de meest favoriete taken van een ondermers. Maar wel belangrijk! Dus deze keer een blog met belastingtips. Die kun je vast wel gebruiken 🙂

 

Tips voor de aangifte inkomstenbelasting

  • Heb jij vorig jaar minimaal 1225 uur aan jouw onderneming besteed? Dan heb je recht op de ondernemersaftrekposten. Maak hier zeker gebruik van, want dit levert een behoorlijk bedrag op.
  • Heb jij in voorgaande jaren verlies gemaakt met jouw bedrijf? Dan mag je deze verrekenen. Dus heb je nu wel winst gemaakt en moet je belasting betalen? Verreken dan je verlies om je belasting te verlagen.
  • Doe jij aangifte samen met jouw partner? Dan mag je de aftrekposten waar je recht op hebt verdelen over jullie allebei. Als 1 van jullie in een hogere belastingschijf valt, is het slim om de aftrekposten (zoals bijv. hypotheekrente) bij diegene neer te zetten. Je krijgt er dan een groter gedeelte van terug.
  • Wist je dat er een drempel is van € 48,-? Valt de belasting die je moet betalen hieronder, dan hoef je niks te betalen. Heb je een fiscale partner en moet je belasting betalen, dan is het slim om bij 1 partner een bedrag van € 48,- op te nemen, dan hoef je dit niet af te dragen.

 

Tips voor de btw-aangifte

  • Werk jij vanuit huis en maak je gebruik van jouw privé-internet en telefoon? Dan mag je een gedeelte hiervan opnemen als zakelijke kosten. Over dit gedeelte mag je ook de btw aftrekken. Dat scheelt toch weer.
  • Moet jij dit kwartaal btw afdragen? Zorg er dan voor dat je op tijd bent met jouw betaling. Deze betaling moet namelijk voor 1 mei bij de belastingdienst binnen zijn. Zo niet, dan krijg je een boete. Aangezien betalingen tussen banken vaak 1 werkdag duren is het even opletten. Zeker dit kwartaal, want net voor 1 mei is er Koningsdag en dan is er ook geen bankverkeer. Wil je zeker zijn dat het goed gaat, zorg dan dat de betaling al voor Koningsdag verstuurd is.

   

  Zoals je ziet zijn er met deze belastingtips best wel wat voordeeltjes te behalen bij de belastingdienst. En dat is maar goed ook, want als ondernemer gaat een behoorlijk groot deel van jouw winst op aan belastingen. Op deze manier kun je dat bedrag tenminste wat verlagen. Des te meer blijft er voor jou over. Succes!

Anderen bekeken ook

Vlog: Zo verdien je geld met jouw BTW-aangifte
Vlog: Zo betaalt de belastingdienst jouw investeringen
Vlog: Deze belastingtip kan je heel veel geld opleveren
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...