Belastingtips: makkelijker kan ik het niet maken, voordeliger wel!

Het is weer belastingmaand. Althans zo noem ik april. Want niet alleen moet jouw aangifte inkomstenbelasting voor 1 mei ingediend zijn. Deze maand moet je ook de BTW-aangifte voor het eerste kwartaal doen. Meestal niet de meest favoriete taken van een onderneemster. Maar wel belangrijk! Dus deze keer een blog met belastingtips. Die kun je vast wel gebruiken 🙂

 

Belastingtips voor de aangifte inkomstenbelasting

 

– Heb jij vorig jaar minimaal 1225 uur aan jouw onderneming besteed? Dan heb je recht op de ondernemersaftrekposten. Maak hier zeker gebruik van, want dit levert een behoorlijk bedrag op. De zelfstandigenaftrek bedraagt €7030 en de startersaftrek €2123. Dat laat je toch niet liggen?

– Heb jij in voorgaande jaren verlies gemaakt met jouw bedrijf? Dan mag je deze verrekenen met de 9 komende jaren. Dus heb je nu wel winst gemaakt en moet je belasting betalen? Verreken dan je verlies om je belastbaar inkomen te verlagen.

– Doe jij aangifte samen met jouw partner? Dan mag je de aftrekposten waar je recht op hebt verdelen over jullie allebei. Als 1 van jullie in een hogere belastingschijf valt is het slim om de aftrekposten (zoals bijv. hypotheekrente) bij diegene neer te zetten. Je krijgt er dan een groter gedeelte van terug.

– Wist je dat er een drempel is van €45? Valt de belasting die je moet betalen hieronder, dan hoef je niks te betalen. Heb je een fiscaal partner en moet je belasting betalen? Dan is het slim om bij 1 partner een bedrag van €45 op te nemen, dan hoef je dit niet af te dragen.

 

Belastingtips voor de BTW-aangifte

 

– Werk jij vanuit huis en maak je gebruik van jouw privé internet en telefoon? Dan mag je een gedeelte hiervan opnemen als zakelijke kost. Over dit gedeelte mag je ook de BTW aftrekken. Mooi meegenomen toch?

– Moet jij dit kwartaal BTW afdragen? Zorg er dan voor dat je op tijd bent met jouw betaling. Deze betaling moet namelijk voor 1 mei bij de belastingdienst binnen zijn. Zo niet dan krijg je een boete. Aangezien betalingen tussen banken vaak 1 werkdag duren is het even opletten. Zeker dit kwartaal, want net voor 1 mei zit een weekend en koningsdag. Wil je zeker zijn dat het goed gaat, zorg dan dat de betaling al voor koningsdag verstuurd is.

 

En dan heb ik nog een bonustip

 

Eentje die niet veel mensen kennen en die je behoorlijk wat geld op kan leveren. Ik heb hier een tijd geleden een blog over geschreven, omdat hier best wel wat uitleg bij zit. Dus ben je benieuwd, klik dan hier om er alles over te lezen.

Zoals je ziet zijn er best wel wat voordeeltjes te behalen bij de belastingdienst. En dat is maar goed ook, want als onderneemster gaat een behoorlijk groot deel van jouw winst op aan belastingen. En op deze manier kun je dat bedrag tenminste wat verlagen. Des te meer blijft er voor jou over. Succes met het toepassen van deze belastingtips!

Anderen bekeken ook

Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!