Btw-aangifte: zo verdien je hier geld mee

Neem mee bij de btw!

We zijn alweer beland in de tweede helft van januari en dat betekent dat het tijd is om de laatste btw-aangifte van het jaar in te dienen. Wist je dat hier nog wat voordeeltjes te behalen zijn?

Dat is dus extra geld dat jij kunt verdienen zonder dat je hiervoor nieuwe klanten hoeft te maken!

Dus let even goed op. En wie weet krijg jij straks een mooi bedrag gestort van de belastingdienst. 😊

 

Oninbare vorderingen

Het is vervelend, maar het gebeurt: klanten die hun rekeningen niet betalen. En dubbel vervelend, de btw die op die factuur stond heb jij waarschijnlijk al bij een eerdere aangifte moeten afdragen. Blijkt de factuur nu echt oninbaar te zijn, dan kun je deze btw gelukkig wel weer terugkrijgen. Op het moment dat je aan kunt tonen dat een klant echt niet gaat betalen OF als de klant na 1 jaar nog niet betaald heeft, kun je bij de belastingdienst een verzoek indienen om de btw terug te krijgen. Check dus even goed of er onbetaalde facturen waren waarvan je zeker weet dat de klant deze niet meer gaat betalen. En vraag de btw hierover terug!

 

Privé-uitgaven

Het kan zo zijn dat jij zakelijk gebruikt maakt van dingen die jij privé betaalt. Zoals bijvoorbeeld jouw mobiele telefoon of je internetabonnement. Dan mag je een gedeelte van deze kosten opvoeren als zakelijke kosten. Dus mocht je jouw internetabonnement thuis voor de helft zakelijk en de helft privé gebruiken, dan mag je ook de helft van jouw kosten hiervoor op rekening van jouw bedrijf zetten. EN heel fijn, je krijgt over dit zakelijke deel ook de betaalde btw terug. Heb jij afgelopen jaar zakelijk gebruik gemaakt van privé zaken? Vergeet dan niet in deze laatste aangifte om hiervan ook de btw terug te vragen.

 

Nog een laatste tip:

Het is wellicht een open deur, maar dit is de nummer 1 gemaakte fout door ondernemers bij de btw-aangifte. Stuur hem op tijd in! En zorg dat het eventuele bedrag dat jij moet betalen op tijd op de rekening van de belastingdienst staat. De belastingdienst is erg streng met de termijnen. Dien je de aangifte 1 minuut te laat in, dan krijg je al het stempel ’te laat’ en dat kan je zomaar een boete opleveren. Zorg dat jou dit niet overkomt, want dat is echt zonde van je geld!

Veel succes met jouw aangifte!

Anderen bekeken ook

Vlog: Deze belastingtip kan je heel veel geld opleveren
Vlog: Zo betaalt de belastingdienst jouw investeringen
Vlog: Makkelijker kan ik het niet maken, voordeliger wel.
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...