Zo betaalt de belastingdienst jouw investeringen

Investeringen zijn een must

 Voor ondernemers is investeren een must. Met de kennis en middelen die je nu hebt, kom je tot het niveau waar je nu bent.

Wil je groeien met jouw bedrijf? Wil je meer verdienen? Dan zal je altijd wel ergens in moeten investeren.

Dat kan zijn in een nieuwe machine, groter pand, nieuwe kennis of juist extra personeel. Voor elke ondernemer is het weer iets anders, maar je zal op enig gebied een stap moeten zetten.

Dat kan best eng zijn. Want investeringen zijn per definitie niet goedkoop en het rendement komt meestal pas later. Dat maakt het vaak zo lastig om de stap te zetten.

Maar ik heb goed nieuws voor je. Want door op een slimme manier te investeren kun je ervoor zorgen dat de belastingdienst (een gedeelte van) de kosten voor jou betaalt. Hoe fijn is dat?

Je hebt hiervoor 2 opties en die deel ik vandaag graag met je:

 

1) Verlaag jouw winst zodat je minder belasting hoeft te betalen

Over de winst die je maakt als ondernemer moet je belasting betalen. Dat weet je vast wel. En dat betekent dat je (zodra je over de belastingvrije drempel heen bent) van elke euro die je verdient 37% tot 49% af moet dragen aan de belastingdienst. Best zonde toch? Dat geld besteed je natuurlijk liever aan je eigen bedrijf. En dat kan!

Want omgekeerd geldt hetzelfde. Elke investering die je doet, zorgt ervoor dat je minder winst maakt (omzet-kosten=winst). En over dat bedrag hoef je dus geen belasting te betalen. Feitelijk betekent dit dat de belastingdienst 37% tot 49% van de kosten voor zijn rekening neemt.

Dus heb jij voor dit jaar een mooie winst gedraaid? Kijk dan eens of je nog ergens in kunt investeren. Ik besteed mijn geld in elk geval liever aan iets waarvan mijn bedrijf gaat groeien en waar ik rendement op kan behalen dan dat ik het aan de belastingdienst geef.

 

2) Maak gebruik van de KIA

Voor ondernemers is er een speciale ondernemersaftrekpost voor investeringen (KIA). Deze geldt wanneer je investeert in duurzame bedrijfsmiddelen zoals een machine of computer.

Wanneer je in een jaar een bedrag van meer dan € 2.400,- investeert in duurzame bedrijfsmiddelen krijg je daarvan een gedeelte terug van de belastingdienst. Das mooi meegenomen toch?

En nu denk je misschien dat dit alleen voor grotere ondernemers is. Maar zodra je in een jaar een nieuwe laptop en nieuwe telefoon koopt kom je vaak al heel dicht in de buurt van die € 2.400,-.

Dus mocht je dit jaar al een investering hebben gedaan in duurzame bedrijfsmiddelen, maar was die nog geen € 2.400,-? Kijk dan eens goed of jij nog bepaalde investeringen op jouw wensenlijstje hebt staan. Doe deze indien mogelijk dan nog dit jaar. Wanneer je dan wel boven de € 2.400,- uitkomt, betaalt de belastingdienst een stukje mee 😊

Zoals je bij allebei deze opties ziet, is het dus heel slim om in december nog even goed te kijken hoe jij ervoor staat en eventueel nog een extra investering te doen. Zodra januari weer begint start er weer een nieuw belastingjaar en moet je opnieuw kijken hoe het ervoor staat met jouw winst.

Nu ben ik wel benieuwd: waar wil jij heel graag nog in investeren?

Mocht dat toevallig 1 van mijn cursussen zijn dan hoor ik het natuurlijk heel graag. Neem vooral contact met me op dan kijken we samen even hoe je deze investering zo kunt doen dat je profiteert van de belastingdienst.

Anderen bekeken ook

Vlog: Deze belastingtip kan je heel veel geld opleveren
Vlog: Zo verdien je geld met jouw BTW-aangifte
Vlog: Makkelijker kan ik het niet maken, voordeliger wel.
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...