In 4 stappen het juiste boekhoudprogramma

In 4 stappen het juiste boekhoudprogramma

Als onderneemster ben je misschien begonnen met het bijhouden van je administratie in Excel. In het begin zijn er nog niet zoveel facturen en is dit nog wel te doen. Maar……zodra je bedrijf groeit wordt het steeds lastiger. Je moet alles overtypen en dat werkt fouten in de hand. Zo ben ik wel eens een hele avond op zoek geweest naar €10. Dan weet je dat het tijd is om het serieuzer aan te pakken. Je hebt een boekhoudprogramma nodig. Maar er zijn zoveel verschillende boekhoudprogramma’s. Hoe weet je nou welke geschikt voor jou is?

Ikzelf heb hier de volgende 4 stappen voor gezet en die deel ik graag met jou.

 

Stap 1)

Ik heb een lijst gemaakt met mijn eisen voor een boekhoudprogramma. Wat moet er allemaal kunnen? Wil je alleen facturen sturen of wil je ook je uren of voorraad bijhouden? Wil je jouw bankrekening kunnen koppelen? En welke rapportages wil je kunnen inzien? Schrijf alles op wat jij nodig hebt.

 

Stap 2)

Zoek welke boekhoudprogramma’s dit voor jou kunnen leveren. Dit kun je doen op internet door naar een vergelijkingssite te gaan of door het na te vragen in je netwerk.

 

Stap 3)

Zodra je een paar boekhoudprogramma’s hebt gevonden die aan jouw eisen voldoen, bekijk deze dan eens even goed. Is de site duidelijk en wat zijn de kosten? Wat ook belangrijk is, is dat het boekhoudprogramma online is. Dan kun je het altijd raadplegen om te kijken hoe je ervoor staat. Vraag vervolgens een proefperiode aan bij degene die jou het beste lijken. Alle boekhoudprogramma’s bieden een gratis proefperiode aan. Heel fijn, want alleen door het te doen kun je het echt ervaren. (Wil je een extra lange proefperiode van het boekhoudprogramma dat ik uiteindelijk heb gekozen (Moneybird), klik dan hier)

 

Stap 4)

Zodra je in de proefperiode zit, controleer dan de volgende zaken. Is het gebruiksvriendelijk? Snap je hoe het werkt en is er de juiste hulp als iets niet lukt? Gaat het boekhoudprogramma met zijn tijd mee? Is er bijvoorbeeld een scan app zodat je bonnetjes meteen in kunt scannen en dus niet kwijtraakt. En controleer als laatste de rapporten. Zijn deze duidelijk? Kun je de informatie die je nodig hebt makkelijk vinden?

Op basis van jouw ervaringen kies je vervolgens het boekhoudprogramma dat het beste bij jou en jouw bedrijf past. Heel veel succes!!

Anderen bekeken ook

Vlog: Zo kies je een goede boekhouder
Vlog: Money Management voor vrouwelijke ondernemers
Vlog: Hoe zorg je ervoor dat jouw facturen op tijd betaald worden?
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...