Money Management voor vrouwelijke ondernemers

Goed met geld

Ik krijg heel vaak klanten die zeggen dat ze niet goed zijn met geldzaken. Die geen idee hebben wat er maandelijks in- of uitgaat en stiekem bang zijn voor de belastingdienst.

Als jij ook zo’n onderneemster bent dan is deze vlog voor jou.

De financiële wereld staat bol van de ingewikkelde termen. En omdat de meeste mensen niet precies weten wat die betekenen denken ze al snel dat ze er niet goed in geldzaken zijn. En dat is echt onzin. Ik ben ervan overtuigd dat elke onderneemster het kan. Sterker nog elke onderneemster moet er mee aan de slag. Omdat in deze cijfers informatie zit over hoe het gaat in jouw bedrijf EN alleen jij kunt beslissen wat je op basis van deze informatie wilt doen.

Gelukkig is het lang niet zo ingewikkeld als het lijkt. Met een paar simpele acties heb jij al compleet overzicht en hoef je nooit meer bang te zijn voor de belastingdienst.

 

Check elke dag je bankrekening

Door simpelweg elke dag te bekijken wat erin en eruit gaat krijg je feeling met hoe het gaat in je bedrijf. En raak niet depressief omdat je saldo weer te laag is. Je doet dit om inzicht te krijgen in waar het mis gaat. Je ziet hoeveel klanten er geld overmaken en ook welke kosten jij maakt. Hierdoor valt het je sneller op als er kosten afgeschreven worden die je eigenlijk wel kunt schrappen. Of wanneer klanten te laat betalen. En dan kun je hier actie op ondernemen. Hetzelfde met weinig inkomsten. Als er weinig klanten zijn die jou betalen dan is dat een duidelijk signaal dat jij weer vol in de Money Making Moves mag gaan om te zorgen dat er een stuk meer klanten komen.

 

Money Management met mapjes

Helderheid leidt tot winstgevendheid. Zorg dat je al jouw financiële stukken bij elkaar hebt staan op jouw computer. Alle inkomende en uitgaande facturen en je belastingzaken krijgen een apart mapje. Door alles overzichtelijk bij elkaar te hebben staan, heb jij in 1 oogopslag alle juiste informatie en kun je alles snel terugvinden.

 

Gebruik een boekhoudprogramma

Om nog meer overzicht te hebben, raad ik elke onderneemster aan om te investeren in een goed boekhoudprogramma. Dit kost iets, maar levert je nog veel meer op. Het fijne van een boekhoudprogramma is namelijk dat je rapporten uit kunt draaien zodat je op elk moment kunt zien hoe jouw bedrijf ervoor staat. Hoeveel winst heb je afgelopen januari gedraaid? Welke kostenpost is het grootst in jouw bedrijf? Of aan welke klant heb jij tot nu toe het meest verdiend? Je vindt het allemaal terug in de rapporten.

Zelf gebruik ik het boekhoudprogramma Moneybird en ik ben hier erg tevreden over. Een gebruiksvriendelijk programma met een goede Nederlandse helpdesk. Ik raad het al mijn klanten aan. Mocht jij hier ook interesse in hebben dan heb ik voor jou een speciale link waarmee jij dit programma 120 dagen kosteloos kunt uitproberen. Doe er je voordeel mee!

 

Neem een boekhouder

Het zal je misschien verbazen, maar mijn laatste tip is om een goede boekhouder te zoeken. Het is heel goed dat jij overzicht hebt over jouw geldzaken, maar de belastingaangifte doen dat is andere koek. Er zijn zoveel verschillende regeltjes en aftrekposten, dat moet je niet allemaal zelf bij willen houden. Neem hier een goede boekhouder voor dan weet je zeker dat dit allemaal goed geregeld is.

En dat was het al. Zie je … zo ingewikkeld is dat niet. Dit kan jij ook!

Ga er lekker mee aan de slag en je zult zien dat het enorm meevalt en het je heel veel oplevert. Veel succes!

Anderen bekeken ook

4 financiële termen die elke ondernemer moet kennen
In 4 stappen het juiste boekhoudprogramma
Zo kies je een goede boekhouder
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...