Prijs vermelden op je website, wel of niet doen?

Liever lezen?

Moet ik nu wel of niet mijn prijzen vermelden op mijn website? Dat is een vraag die ik heel vaak krijg.

En ik ga je daar een heel duidelijk antwoord op geven. En dat antwoord is: Ja, je moet je prijzen vermelden op je website.

Ik zal het even uitleggen:

Wat gebeurt er op het moment dat jij aan het surfen bent op internet naar iets wat jij graag wilt kopen en je vindt het, maar op een website waar er geen prijs bij staat? Misschien is er nog wel een button waarop staat: Mail ons voor meer informatie. Doe je dat dan echt? Ga je hun echt een emailtje sturen?

Hele grote kans dat je dat niet doet. Wat je waarschijnlijk doet is verder Googlen en dan kom je bij andere websites terecht waar ze precies hetzelfde aanbieden, maar waar wel een prijs bij staat. En op basis van hetgene dat je gevonden hebt ga je beslissingen nemen.

Bij die eerste aanbieder zonder prijs heb je niet alle factoren om een beslissing te nemen. Dus heel vaak valt die dan af als je aan het beslissen bent. En kies je voor het bedrijf waar je wel alle informatie van hebt. Dus op het moment dat je geen prijs op je website hebt, loop je heel wat business mis.

Tweede reden is dat het vermelden van je prijs ook een selectiecriterium is. Niet iedereen kan of wil een bepaalde prijs betalen.

Op het moment dat iemand op jouw site is geweest en toch de moeite neemt om een mail te sturen om te vragen naar een bepaald product of misschien wel een gratis gesprek aanvraagt en dan blijkt dat de prijs  veel hoger is dan de klant had verwacht en bereid is uit te geven. Dan gaan ze het toch niet kopen en zijn jij en die potentiële klant allebei onnodig tijd kwijt geweest. Het van tevoren aangeven van de prijs zorgt ervoor dat jij alleen in contact komt met echt kansrijke potentiële klanten.

Er is eigenlijk maar 1 situatie waarbij het zo kan zijn dat er geen prijs genoemd wordt. En dat is op het moment dat jij echt een maatwerk traject hebt. Want je weet nog niet precies wat de klant wil en kan dan dus ook niet precies zeggen hoe duur dit gaat worden. Wat je dan wel zou kunnen doen is een vanaf prijs hanteren.

Dus kijk nog eens even goed naar jouw site. Staan al jouw prijzen erop? Staan ze er ook duidelijk op? Want dat merk ik ook nog wel eens, dat klanten echt moeten gaan zoeken naar de juiste prijs. Controleer dat, zorg dat het duidelijk is. Dan ben jij er helemaal klaar voor om meer klanten via jouw website te krijgen. Heel veel succes!!

Anderen bekeken ook

De 3 meest gemaakte fouten bij het bepalen van een prijs
Je prijzen verhogen zonder klanten weg te jagen
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!