Welk type ondernemer ben jij?

Ken jij jouw type ondernemer?

Ondernemen draait om strategie, kennis, ervaring, drive en actie. Maar als eenmanszaak is er nog 1 heel belangrijk onderdeel. Eentje waar je niet omheen kunt en mee hebt te dealen:

 

Jij

En ondanks alle cursussen die jij volgt en alle strategieën die jij kent, zijn er soms dingen die jij niet op een rationele manier doet. Maar puur vanuit hoe jij bent. Als ondernemer is het heel belangrijk dat jij jezelf goed kent en weet waar jouw valkuilen liggen. Hoe reageer jij op bepaalde situaties?

Vooral de situatie waarin het financieel spannend wordt, is een hele belangrijke. De manier waarop jij hierop reageert kan het verschil maken tussen een succesvol bedrijf of een faillissement.

Als ondernemer krijg je vaak het advies om er maar gewoon voor te gaan. Volg je hart en waag de sprong. Zeg je baan in loondienst op, stop met het aanbieden van jouw huidige aanbod of neem afscheid van jouw uurtje-factuurtje werk.

Dit kan een heel goed advies zijn als jij:

  • Eigenlijk al lang weet dat jouw hart op een bepaald vlak ligt, maar je de stap steeds niet zet, omdat je het te druk hebt met je andere bezigheden.

EN

  • Jij die persoon bent die juist in actie komt als het moet. Die pas gaat werken als er een deadline is. Die niet bang is voor een eventueel geldtekort, maar waarvoor dit nu juist de schop onder de kont is die nodig is om in actie komen. Het feit dat je niet automatisch al jouw rekening kunt betalen, zorgt ervoor dat je opeens allerlei zaken gaat doen die je eerst niet durfde of steeds uitstelde. 

Maar…

Er zijn ook onderneemsters die in zo’n situatie compleet verlammen. Die ’s nachts uren wakker liggen van het naderende financiële onheil. Die zo in de paniekstand schieten dat ze weinig meer uit hun handen krijgen en geen enkele stap meer zetten. Je snapt waarschijnlijk wel dat zij niet echt gebaat zijn bij zo’n advies.

Voor hen is het juist beter om nog wel die stabiele inkomstenstroom ernaast te houden. Om vervolgens stap voor stap hun bedrijf op te bouwen. Belangrijk is wel dat ze een goede businesscoach in de arm nemen die ervoor zorgt dat ze wel genoeg stappen blijven zetten in hun bedrijf. Die hun laat zien wat er allemaal mogelijk is. Zodat ze langzaam maar zeker de andere inkomstenbron kunnen afbouwen. En steeds meer gaan doen, wat ze het allerliefste doen.

En ja, die onderneemsters gaan misschien wat langzamer. Maar het ondernemerschap is geen sprint, maar een marathon. Het maakt dus helemaal niet uit dat het bij jou 2 jaar langer duurt. Als je er maar komt op een manier die bij jou past en waardoor jij niet in de financiële problemen komt. Als je maar gewoon stappen blijft zetten kom je er ook.

Nu ben ik benieuwd hoe het bij jou zit: weet jij wat voor soort ondernemer jij bent? En op welke manier jij dus het beste kunt groeien?

Laat het vooral even weten in de reacties. En mocht je hulp nodig hebben bij die groei, neem dan vooral even contact met mij op.

Anderen bekeken ook

Nee, je moet niet eerst met je geldblokkades aan de slag
Zo zorg je voor meer inkomen zonder harder te werken
Het geheime wapen van elke succesvolle ondernemer
Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
Loading...