Welk type ondernemer ben jij?

Ondernemen draait om strategie, kennis, ervaring, drive en actie. Maar als eenmanszaak is er nog 1 heel belangrijk onderdeel. Eentje waar je niet omheen kunt en mee hebt te dealen: JIJ

En ondanks alle cursussen die jij volgt en alle strategieën die jij kent, zijn er soms dingen die jij niet op een rationele manier doet. Maar puur vanuit hoe jij bent. Als ondernemer is het heel belangrijk dat jij jezelf goed kent en weet waar jouw valkuilen liggen. Hoe reageer jij op bepaalde situaties? Vooral de situatie waarin het financieel spannend wordt, is een hele belangrijke.

 

De manier waarop jij reageert kan het verschil maken tussen een succesvol bedrijf of een faillissement.

 

Weten welk type ondernemer jij bent, is hele belangrijke informatie.

Als ondernemer krijg je vaak het advies om er maar gewoon voor te gaan. Volg je hart en waag de sprong. Zeg je baan in loondienst op, stop met het aanbieden van jouw huidige aanbod of neem afscheid van jouw uurtje-factuurtje werk.

Dit kan een heel goed advies zijn als jij:
-Eigenlijk al lang weet dat jouw hart op een bepaald vlak ligt, maar je de stap steeds niet zet, omdat je het te druk hebt met je andere bezigheden

EN

-Jij die persoon bent die juist in actie komt als het moet. Die pas gaat werken als er een deadline is. Die niet bang is voor een eventueel geldtekort, maar waarvoor dit nu juist de schop onder de kont is die nodig is om in actie komen. Het feit dat je niet automatisch al jouw rekening kunt betalen, zorgt ervoor dat je opeens allerlei zaken gaat doen die je eerst niet durfde of steeds uitstelde

MAAR…….

Er zijn ook onderneemsters die in zo’n situatie compleet verlammen. Die ‘s nachts uren wakker liggen van het naderende financiële onheil. Die zo in de paniekstand schieten dat ze weinig meer uit hun handen krijgen en geen enkele stap meer zetten. Je snapt waarschijnlijk wel dat zij niet echt gebaat zijn bij zo’n advies.

 

Wat moet je doen als jij het tweede type ondernemer bent?

 

Voor jou is het juist beter om nog wel die stabiele inkomstenstroom ernaast te houden. Om vervolgens stap voor stap jouw bedrijf op te bouwen. Belangrijk is wel dat je een goede businesscoach in de arm neemt die ervoor zorgt dat je wel genoeg stappen blijft zetten in jouw bedrijf. Die laat zien wat er allemaal mogelijk is. Zodat je langzaam maar zeker de andere inkomstenbron kan afbouwen. En steeds meer gaat doen, wat je het allerliefste doet.

En ja, dit type ondernemers gaat misschien wat langzamer. Maar het ondernemerschap is geen sprint, maar een marathon. Het maakt dus helemaal niet uit dat het bij jou 2 jaar langer duurt. Als je er maar komt op een manier die bij jou past en waardoor jij niet in de financiële problemen komt. Als je maar gewoon stappen blijft zetten kom je er ook.

En hoe zit het bij jou? Weet jij wat voor soort ondernemer jij bent? Ik hoor het graag van je in de reacties.

Weet jij wat voor soort type ondernemer jij bent en wil jij graag ondernemen op een manier die bij jou past? Zodat jouw bedrijf en jouw bankrekening groeien en jij je goed voelt? Vraag dan via hier een gratis geldgesprek aan. Hierin geef ik jou minimaal 2 gouden tips over hoe jij dit kunt bereiken.

Anderen bekeken ook

Is dit ook interessant voor je business buddy's? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!